Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Japonya Merkez Bankası ve JPMorgan Asset Management Tahvil Politikalarını Değerlendiriyor

Japonya Merkez Bankası ve JPMorgan Asset Management, tahvil politikalarını değerlendiriyor. BOJ, getiri eğrisi programında ayarlama yapmayı planlarken, JPMorgan Asset Management rallinin yeni başladığını düşünüyor ve ABD ekonomisinin resesyona gireceği beklentisini koruyor.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 14:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Japonya Merkez Bankası ve JPMorgan Asset Management Tahvil Politikalarını Değerlendiriyor

Japonya Merkez Bankası'nın Tahvil Politikası

Japonya Merkez Bankası (BOJ), bankanın eski direktörü Hideo Hayakawa’ya göre, getiri eğrisi programında bu ay gerçekleştireceği toplantıda ayarlama yapabileceğini öngördü. Hayakawa, BOJ'un 10 yıllık tahvil getirisi için izin verdiği işlem bandını sıfırın her iki tarafında yüzde 0,5’ten iki katına çıkarmanın en muhtemel adım olduğunu belirtti. BOJ’un bir sonraki faiz toplantısı 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

JPMorgan Asset Management Tahvil Stratejisi

JPMorgan Asset Management Sabit Getiri CIO’su Bob Michele, küresel tahvillerde yaşanan rallinin yeni başladığını düşünüyor. Michele, ABD getiri eğrisinin ters dönmesiyle birlikte Fed'in yıl sonuna doğru faiz indirmek zorunda kalacağını öngörüyor. Michele, yüksek kredi notlu tahviller ile gelişmekte olan ülke tahvillerinde alım yapıyor ve ABD ekonomisinin resesyona gireceği beklentisini koruyor.