Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kaçak Getirilen Yüzlerce Lüks Otomobilin Satışına Yasak

Ticaret Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, Almanya'da kurulu paravan firmalar üzerinden çifte fatura kullanılarak Türkiye'ye getirilen 416 lüks otomobil için dava açıldı. Bu otomobillerin değeri 15-20 milyon lira arasında değişiyor ve düşük vergi ödenerek kaçak getirildi. Mahkeme kararıyla bu otomobillere tedbir konuldu ve satışları engellendi. İsimler arasında eski futbolcu Tümer Metin ve AKP'li Alpay Özalan'ın kızı da bulunuyor. Soruşturma sonucunda, kaçak otomobillerin ithalatını yapan firmaya ve çifte fatura nedeniyle yurtdışına para transferi yapan 7 kişiye 'kaçakçılık' davası açıldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2023 14:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kaçak Getirilen Yüzlerce Lüks Otomobilin Satışına Yasak

Kaçak Getirilen Yüzlerce Otomobile Tedbir Konuldu

Ticaret Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, Almanya'da kurulu paravan firmalar üzerinden çifte fatura kullanılarak Türkiye'ye getirilen 416 lüks otomobil için dava açıldı. Bu otomobillerin değeri 15-20 milyon lira arasında değişiyor ve düşük vergi ödenerek kaçak getirildi. Mahkeme kararıyla bu otomobillere tedbir konuldu ve satışları engellendi.

İsimler Arasında Eski Futbolcu Tümer Metin ve AKP'li Alpay Özalan'ın Kızı da Var

Dava dosyasında yer alan isimler arasında eski futbolcu Tümer Metin, AKP'li Alpay Özalan'ın kızı Öykü Özalan, futbolcu İlkcan Kaya ve Azeri sprint atleti Ramil Guliyev de bulunuyor. Ayrıca, iş insanları, doktorlar, avukatlar ve şirketler de bu otomobilleri alanlar arasında yer alıyor.

8 Kişiye 'Kaçakçılık' Davası Açıldı

Soruşturma sonucunda, kaçak otomobillerin ithalatını yapan Otomedya Otomotiv ve Dış Tic. AŞ'nin sahibi Birol Yılmaz ile çifte fatura nedeniyle yurtdışına para transferi yapan 7 kişi hakkında 'kaçakçılık' davası açıldı. Yargılama önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.