Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kalp Çarpıntısının Önemi ve Tedavi Yöntemleri

Kalp çarpıntısı günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Tedavi için uzman görüşü şart. Erken tanı başarı oranını artırıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 15:15
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 15:17

Kalp Çarpıntısının Önemi ve Tedavi Yöntemleri

Kalp Çarpıntısı ve Tedavi Süreci

Medicana Ataşehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Adem Tatlısu, günlük hayatı olumsuz etkileyen kalp çarpıntısının tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Çarpıntının Nedenleri ve İyi Huylu Olma Durumu

Stres, uykusuzluk veya aşırı kahve tüketimi gibi etkenlerden kaynaklanabilen kalp çarpıntıları genellikle iyi huylu olup, çoğu hastada tedaviye gerek kalmadan ortadan kaybolabiliyor. Bununla birlikte, çarpıntı durumları bazı hastalarda bayılmalara veya kalpte büyümeye yol açabilecek potansiyele sahiptir.

Kardiyak Ablasyon ve Ritim Bozukluğu Tedavisi

Doç. Dr. Tatlısu, ritim bozukluklarının tedavi edilebilmesi için öncelikle sorunun kaynağının tespit edilmesi gerektiğini belirtiyor. Radyofrekans enerjisi ile gerçekleştirilebilen Kardiyak Ablasyon işlemi, hastalıklı dokunun ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Ayrıca, hastaların bu gibi durumlarda bir kardiyolog tarafından değerlendirilmesi önem taşıyor.

Erken Tanının Önemi

Tatlısu, sağlıklı bir kalbin dakikada 60 ila 100 atış arasında bulunduğunu, ancak ritim bozukluğunda bu elektrik sinyallerinin düzensizleştiğini ifade ediyor. Bu durumun ilerlemesiyle felç gibi ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Erken tanı ile tedavi başarısının %50-70 arasında değiştiği, ilerleyen evrelerde ise bu oranın %30-40'lara düştüğü vurgulanmaktadır.

Gelişmiş Tedavi Yöntemleri

Kardiyak ablasyon işleminde kullanılan üç boyutlu haritalama sisteminin radyasyonsuz işlem yapılmasına olanak sağladığını da belirten Tatlısu, bu durumun hastanın çarpıntı türüne ve bireysel özelliklerine göre değişiklik gösterdiğini ifade etmektedir.

Medicana Ataşehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Adem Tatlısu, açıklamalarda...

Medicana Ataşehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Adem Tatlısu, açıklamalarda bulundu.