Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kan Kusan İsrail'in Bombaları Gazze'de Kadınları ve Çocukları Vurdu

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü bombardımanda en çok kadınlar ve çocuklar zarar gördü. Gazze'deki hastaneler dolu ve ilaçlar tükenmek üzere. Filistin Sağlık Bakanlığı saldırılarda bin 55 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 19:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kan Kusan İsrail'in Bombaları Gazze'de Kadınları ve Çocukları Vurdu

Kan Kusan İsrail'in Bombaları Gazze'de Kadınları ve Çocukları Vurdu

Kan kusan İsrail'in bombaları en çok kadınları ve çocukları vurdu. İsrail'in abluka altına aldığı ve ölüm yağdırdığı Gazze'de her geçen saat can kaybı yükselirken Filistin Sağlık Bakanlığı kentte bulunan hastanelerdeki tüm yatakların dolduğunu, ilaç ve tıbbi malzemelerin de tükenmek üzere olduğunu söyledi.

Bakanlık açıklamasında, 'İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü bombardımanda vurulanların yüzde 60'ı kadın ve çocuklardan oluşuyor' ifadelerini kaydetti. İsrail savaş uçakları Gazze'ye bomba yağdırmayı sürdürüyor. Tam taarruza geçtiğini açıklayan İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı bini aştı. Tek enerji santralinin yakıtının bittiği kent 14.00 itibarıyla karanlığa gömülürken Filistin Sağlık Bakanlığı son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Gazze'de İsrail Katliamı: Bilanço Her Geçen Saat Artıyor

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, yaptığı açıklamada, Gazze'de bulunan hastanelerdeki tüm yatakların dolduğunu, ilaç ve tıbbi malzemelerin de tükenmek üzere olduğunu söyledi. İsrail Filistin'e yasaklı silahla saldırıyor: 2014'te de aynı yöntemi denemişlerdi. Ebu Riş, 'İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü bombardımanda vurulanların yüzde 60'ı kadın ve çocuklardan oluşuyor' dedi.

İsrail-Filistin Çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğü aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de bin 55 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 184 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.