Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kanada Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

Alberta ve Britanya Kolumbiyası'ndaki orman yangınları, 58 binden fazla yıldırım düşmesiyle yeniden alevlendi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:01

Kanada Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

Kanada, Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

Kanada'nın batısında, Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletleri, büyük çapta orman yangınlarıyla başa çıkmaya çalışıyor.

Yangınların Sebepleri

Britanya Kolumbiyası Orman Yangını Servisi'nden alınan bilgilere göre, son bir hafta içerisinde bölgeye 58 binden fazla yıldırım düşmesi yeni yangınların çıkmasına neden oldu.

Bölgedeki yangın sayısı, Britanya Kolumbiyası'nda 400'den fazla, Alberta'da ise 176 olarak kaydedildi.

Jasper Ulusal Parkı'ndaki Durum

Yangınların, Kanada'nın popüler turistik alanlarından biri olan Jasper Ulusal Parkı'na yayılması sonucunda, bölge halkı sosyal medya platformu X üzerinden bilgilendirildi. Jasper Ulusal Parkı yönetimi, yangının kasabaya "önemli kayıplara" yol açtığını ve hava kalitesinin kötüleştiğini açıkladı.

İtfaiye Ekiplerinin Çalışmaları

Alberta'da, Alaska ve Avustralya'dan desteklenen yaklaşık 1900 itfaiyeci, bölgede bulunan altyapıyı korumak amacıyla çaba sarf ediyor. Yangınlarla mücadele esnasında, boru hattı gibi kritik altyapıların güvenliği için çalışmalara devam ediliyor.

Federal Yardım ve Tahliye

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, X platformunda yaptığı paylaşımda, Alberta'ya federal yardım sağlanmasının onaylandığını duyurdu. Trudeau’ya göre, Kanada ordusu, tahliye işlemleri ve yangın söndürme çalışmalarında ek destek gönderecek.

Jasper Ulusal Parkı çevresinde yaşayan yaklaşık 25 bin kişi, yükselen alevler nedeniyle 23 Temmuz'da bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Yangınlarla Mücadelede Devlet Destekleri

Yangınların söndürülmesi ve bölge halkının güvenliğinin sağlanması için kapsamlı önlemler alınıyor.