Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kanser Hastaları İçin Yeni Bir Umut: Kanser Aşısı

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), kanser tedavi süresini yüzde 75'e kadar kısaltabilen 'kanser aşısı'nı kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu gelişme, kanser tedavisinde önemli bir adım olarak kayda geçiyor.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 09:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kanser Hastaları İçin Yeni Bir Umut: Kanser Aşısı

Kanser Hastalarına Sevindirici Haber

İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) tarafından 'kanser aşısı' kullanıma sunuldu. Bu aşı, tedavi süresini yüzde 75'e kadar kısaltabiliyor ve bazı kanser türlerinde etkili olduğu belirtiliyor. NHS, dünyadaki ilk kamu sağlığı servisi olarak kanser aşısını sunan kurum olma özelliğini taşıyor.

Kanser Tarihe Mi Karışacak?

NHS, kanser önleyici enjeksiyonun uygulanması ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: 'Uygulaması yedi dakika kadar kısa süren kanser önleyici enjeksiyon sayesinde bazı kanser hastalarının ilaç tedavisi süreleri dörtte üçe kadar kısalacak. İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nun (MHRA) onaylamasının ardından İngiltere'deki NHS, her yıl yüzlerce hastaya yedi dakikalık enjeksiyonu uygulayan dünyadaki ilk sağlık sistemi olacak.'

Atezolizumab adlı immünoterapi ilacı, hastanın kendi bağışıklık sistemini kanserli hücreleri arayıp yok edecek şekilde güçlendiren bir ilaçtır. Bu tedavi şu anda akciğer, meme, karaciğer ve mesane dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine sahip NHS hastalarına transfüzyon yoluyla sunuluyor.

Umut Verici Bir Gelişme

NHS Ulusal Kanser Direktörü Profesör Peter Johnson, bu tedavinin dünyada ilk kez uygulanmasının, hastaların hastanede daha az zaman geçirebileceği ve değerli zamanlarını harcamayacakları anlamına geldiğini söyledi.