Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadağ'da 'Kutsal İşgal' Belgeseli Gösterimi

TRT'nin 'Kutsal İşgal' belgeseli, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da anlamlı bir gösterimle izleyiciyle buluştu.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 23:27
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 23:27

Karadağ'da 'Kutsal İşgal' Belgeseli Gösterimi

Karadağ'da 'Kutsal İşgal' Belgeseli Gösterildi

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, TRT World ekibinin çekimlerini gerçekleştirdiği belgesel, işgal altındaki Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını konu alıyor.

Gösterime Katılım

Belgesel gösterimine Karadağ Bölgesel Yatırım Geliştirme ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Bakanı Ernad Suljevic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli, TRT Bosna Hersek temsilcisi Emre Baştuğ ve pek çok Karadağlı gazeteci ve davetli katıldı.

Belgeselin Detayları

Yönetmenliğini Jose Carlos Soares, Tanju Şahin ve Aslıhan Eker Çakmak'ın üstlendiği bu önemli proje, 7 Ekim’de Gaza soykırımının ardından Filistin topraklarında radikal İsrailli gruplarla zorlu bir süreçte gerçekleştirildi.

Ödüller ve Yayın

TRT’nin uluslararası kanalları ve dijital platformlarında Eylül ayında yayınlanan bu belgesel, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali'nde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü"ne layık görüldü.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı vahşetini anlatan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeseli gösterildi.