Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadeniz Gazı Ücretsiz mi? İthal mi? İşte Detaylar

Karadeniz gazıyla ilgili son açıklamalar ve bedava gazın ithal mi yerli mi olduğu konusu.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 18:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Karadeniz Gazı Ücretsiz mi? İthal mi? İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ilk ay ücretsiz olacak' demişti: Ücretsiz doğalgaz ithal mi?

Karadeniz gazının evlere ücretsiz olarak dağıtılmasının ardından TPAO'dan yapılan açıklamada doğal gazın henüz test aşamasında olduğu, test amaçlı üretimlerin bu yılın sonuna kadar devam edeceği kaydedildi. Söz konusu açıklama gazın 'İthal mi?' sorusunu akıllara getirirken konuyla ilgili KARAR'a konuşan eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, 'Teknik konularda çok bilinmezlik var. Muhtemeldir ki konutlarda kullandığımız doğal gazın bir kısmı ithal gazdır' ifadelerini kaydetti.

Karadeniz Gazı Mesajı

Doğal gazı dağıtan özel şirketler tarafından gönderilen ilk mesajda, “Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği Karadeniz gazının devreye alınmasından dolayı 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulacak ilk faturanız devletimiz tarafından karşılanacaktır” denildi. Ancak, bedava gazın yerli değil ithal olduğu ortaya çıktı.

Gaz Test Aşamasında

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, bedava dağıtılan gazla ilgili sorulara Şırnak Cizre'de yanıt verirken, Karadeniz gazının henüz test aşamasında olduğunu söyledi. Bilgin, “Karadeniz gazında şu anda test üretim fazındayız hâlâ. Test üretimi devam ediyor ve bu üretimin tamamını BOTAŞ'a teslim ediyoruz. Test üretimi yıl sonuna kadar aslında devam edecek. Böylece rezervuar davranışını daha iyi anlamış olacağız. Yıl sonuna kadar değil belki ama yılın son çeyreğine kadar devam edecek. Ondan sonra ticari kontratlar devreye girecek” dedi.