Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kasım Ayında Evde Bakım Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım yardımından faydalanan binlerce vatandaş, yeni ay maaşlarının hangi tarihlerde yatacağını araştırıyor. 2023 Kasım ayına ilişkin evde bakım parası ödemeleri ile ilgili detaylar merak ediliyor. Evde bakım maaşı alabilmek için engelli kişinin belirli şartları sağlaması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, her ay belirli tarihlerde il il ödenmeye başlayan evde bakım maaşları için Kasım ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Evde bakım parası miktarı ise güncellenerek artış gösterdi.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 18:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kasım Ayında Evde Bakım Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Kasım'da hesaplara tam 5 bin 97 TL yatacak! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor!

SON DAKİKA! Evde bakım yardımından faydalanan binlerce vatandaş, yeni ay maaşlarının hangi tarihlerde yatacağını araştırıyor. İşte o tarihler...

2023 Kasım ayına ilişkin evde bakım parası ödemeleri ile ilgili detaylar merak ediliyor. Evde bakım yardımından faydalanan binlerce vatandaş, yeni ay maaşlarının hangi tarihlerde yatacağını araştırıyor. Hükümet engelli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapıyor. Kendi bakımını tek başına sağlayamayan engelli vatandaşlara bakanlar için de evde bakım parası ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI 2023

Halk TV'nin aktardığına göre, üvey aile bireyleri dahil olacak şekilde, evde bakım maaşını bakıma ihtiyacı olan, tek başına ihtiyaçlarını gideremeyen engelli kişilerin yakınları evde bakım maaşı alabiliyor. Evde bakım maaşı alabilmek için engelli kişinin en az yüzde 50 ve ağır engelli bölümünde evet cevabı yazan raporun olması gerekiyor. Ayrıca, hanedeki gelir oranı dikkate alınmadan engelli kişinin şahsına ait gelirin asgari ücretin üçte ikisini aşmaması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, her ay belirli tarihlerde il il ödenmeye başlayan evde bakım maaşları için Kasım ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu.

KASIM 2023 EVDE BAKIM PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Evde bakım maaşı her ayın belirli günlerinde ve il il olacak şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Kasım ayı evde bakım parasının da hesaplara 15 Kasım ile 30 Kasım arasında geçmesi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini tüm hızıyla sürdürüyor.

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL 2023?

Aktarılan detaylara göre, bu yılın Temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanmasından sonra hak sahibi vatandaşlara 4 bin 336 TL olarak verilen evde bakım parası, 5 bin 97 TL olarak güüncellendi. 2024 yılının Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 50'ye yakın oranda zam uygulanacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanmıştı. Birçok vatandaşın cebini rahatlatan sosyal yardımlarda da yüzde 50'ye yakın bir artış yapılırsa, evde bakım parasının 7 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Son dakika! Bakan az önce açıkladı! Ödemeler yarın hesaplara yatırılıyor! TCDD 114 işçi alacak! Devlet Demiryolları personel alımı iş başvuru şartları neler? Motorine bu gece 1.57 TL indirim geliyor! Fiyatlar 40 TL'nin de altına düşecek! Sürücüler dikkat!