Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Katar Emiri Şeyh Temim, Blinken ile Orta Doğu'daki Ateşkes Çabalarını Görüştü

Şeyh Temim ve Blinken, Gazze ve Lübnan'daki ateşkes çabalarını ele aldı.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 15:19

Katar Emiri Şeyh Temim, Blinken ile Orta Doğu'daki Ateşkes Çabalarını Görüştü

Katar'dan Blinken ile Kritik Görüşme

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki ateşkes çabalarını masaya yatırdı.

Görüşmenin Detayları

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Doha'yı ziyaret etti. Bu ziyaretin ana gündem maddeleri arasında, Katar ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin ilerletilmesi ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirilmesi yer aldı.

Gazze ve Lübnan Üzerine Tartışmalar

Şeyh Temim ve Blinken, özellikle Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria ile birlikte, Lübnan'daki durumu detaylı bir şekilde ele aldılar. Görüşmede, ilgili bölgelerde ateşkes çabalarına dair en son gelişmeler üzerinde duruldu.

Blinken'ın Orta Doğu Turu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 7 Ekim 2023'ten itibaren devam ederek, bu ziyaretinde Suudi Arabistan'ı da ziyaret etti. Toplamda 11. kez gerçekleştirilen Orta Doğu turu, bölgedeki ateşkes ve barış çabalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu...

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu turu kapsamında Doha'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken (solda) ile Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes çabalarıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.