Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Katil İsrail Gazze'de Soykırım Yapıyor

Katil İsrail, Gazze'de sistematik bir şekilde soykırım yapıyor. Gazze'deki ölü sayısı artmaya devam ederken Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, durumun kötüleştiğini ve dünyanın insani felakete tanık olduğunu belirtti. Sivil halkın korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Guterres, İsrail'in uluslararası toplum tarafından desteklenen insani bir duraklama yerine askeri operasyonlarını sürdürmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Fransız süpermarket zinciri Carrefour ve fast-food zincirleri McDonald's ve Burger King'in İsrail'e destek verdiği ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 17:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Katil İsrail Gazze'de Soykırım Yapıyor

Katil İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sistematik bir şekilde soykırım yapıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 301 artarak 8 bin 306'ya yükseldi. Ölenlerin 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 236'sı kadın.

DÜNYA İNSANİ FELAKETE TANIK OLUYOR

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki durumun kötüleştiğini ve kan dökülmesi 'kabusunun' sona ermesi için ateşkes çağrısında bulunarak, 'Dünya, gözlerimizin önünde yaşanan insani felakete tanık oluyor' dedi.

'SİVİLLERİN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ'

BM Genel Sekreteri Guterres, 'Savaş Kanunları, insan yaşamını korumak ve insani kaygılara saygı göstermek için açık kurallar koyuyor. Gidecek güvenli hiçbir yeri olmayan 2 milyondan fazla insanın, acımasız bombardımana maruz kalırken yaşam için gerekli temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılıyor' ifadelerini kullandı.

Carrefour Gazze'de İsrail'e Destek Veriyor

Fransız süpermarket zinciri Carrefour, Gazze'de katliam yapan İsrail ordusuna 'Sizi güçlendiriyoruz' notuyla yardım gönderdi. McDonald's ve Burger King gibi markalar da İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek çıktı.