Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kazakistan Cumhuriyet Günü Bakü'de Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan'ın Bakü kentinde Kazakistan Cumhuriyet Günü dolayısıyla özel bir resepsiyon gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 21:31
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 21:31

Kazakistan Cumhuriyet Günü Bakü'de Coşkuyla Kutlandı

Kazakistan Cumhuriyet Günü Resepsiyonu Bakü'de Yapıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayramı olan 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla özel bir resepsiyon düzenlendi.

Etkinliğe Katılım Yoğundu

Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel tarafından ev sahipliği yapılan etkinliğe, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Elnur Memmedov, çeşitli devlet yetkilileri, milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

Ülkeler Arasındaki İlişkiler Vurgulandı

Resepsiyonda Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı. Kazakistan ve Azerbaycan milli marşlarının çalındığı etkinlikte konuşan Büyükelçi Bayel, iki ülkenin ilişkilerinin sağlam hukuki temellere dayandığını ve sürekli geliştiğini dile getirdi.

Bayel ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bizim ailemiz Türk dünyasıdır." sözünü hatırlatarak, Türk Devletleri Teşkilatı'nın bu yılki 15. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti.

Tarihsel ve Kültürel Bağlar

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Memmedov, Azerbaycan ile Kazakistan halkları arasındaki tarihi, kültürel ve dini ortaklıkların, iki ülke arasındaki ilişkilerin temelini oluşturduğunu belirtti. Memmedov, iki ülkenin stratejik ortaklık ve müttefiklik niteliğini vurguladı.

Kazakh Mutfağından Lezzetler Sunuldu

Kazakistan'dan gelen müzisyenlerin performans sergilediği etkinlikte, konuklara Kazak mutfağının çeşitli lezzetleri ikram edildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayram statüsünde olan 25 Ekim Cumhuriyet...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayram statüsünde olan 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla resepsiyon verildi. Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel etkinlikte konuşma yaptı.