Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kefir ve Limon Suyu Karışımının Faydaları

Kefir ve limon suyu karışımı, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini iyileştirir ve kilo vermeye yardımcı olabilir.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 23:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kefir ve Limon Suyu Karışımının Faydaları

Probiyotik ve C Vitamini Deposu

Tek başına tüketildiğinde sindirim sistemini güçlendiren Kefir, limonla karıştırıldığında zorlu kış günlerinin deyim yerindeyse ilacı oluyor. Limon, hem vitamini hem de kendine özgü sitrik asit içeriğiyle vücut için gerekli birçok şeyi içerisinde barındırıyor. Aynı zamanda kefirle birlikte tüketmek ise birbirinden farklı etkiler sunuyor.

Grip Semptomlarına Birebir

Probiyotik açısından zengin bir süt ürünü olan kefir, bağırsak sağlığını desteklemekle kalmıyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu durum, iyi bağırsak bakterilerinin bağışıklığı desteklemesiyle ortaya çıkar. Bilindiği üzere limon suyu ise C vitamini bakımından zengin bir kaynaktır ve bağışıklık sistemindeki etkileri de oldukça güçlüdür.

Sindirim Sisteminin En Büyük Yardımcısı

Kefir, probiyotiklerin yanı sıra lif bakımından da zengindir. Lif, sindirim sisteminin düzgün çalışması için gereklidir. Limon suyu ise sindirim sistemini uyarmaya yardımcı olabilir.

Mucizevi Kefir-Limon Karışımı Zayıflatıyor

Protein ve kalsiyum bakımından zengin olan kefir, yalnızca soğuk algınlığına iyi gelmekle ve sindirim sistemine yardımcı olmakla kalmaz, kilo vermenizi de sağlar. Protein ve kalsiyum tokluk hissi sağlar ve böylelikle kilo vermeye yardımcı olabilir. Limon suyu ise metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabilir.