Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. Yılına Özel Gala Programı Düzenlendi

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. kuruluş yıl dönümü Bişkek'te görkemli bir etkinlikle kutlandı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:48

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. Yılına Özel Gala Programı Düzenlendi

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. Yıldönümü Kutlandı

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. kuruluş yıl dönümü, başkent Bişkek'teki Milli Filarmoni Binası'nda düzenlenen özel bir "Gala Programı" ile coşkuyla kutlandı. Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, diplomatlar, Bakanlık çalışanları ve birçok davetli katıldı.

Etkinlikteki Konuşmalar

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, burada yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığı'nın kadrosunu güçlendirmek ve dünya dilleri konuşabilen nitelikli uzmanlar yetiştirmek için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti. "Profesyonel bir diplomat, ulusal çıkarlarımızı uluslararası platformda etkin bir şekilde korumanın anahtarıdır," diyen Caparov, ülkenin bağımsızlığını korumak için diplomatların önemine dikkat çekti.

Kırgızistan'ın Diplomatik İlişkileri ve Başarıları

Cumhurbaşkanı, Dışişleri hizmetlerinin 1944 yılında kurulduğunu belirterek, Kırgızistan'ın bağımsızlığa kavuşmasından bu yana 170 ülkeyle diplomatik ilişki kurduğunu ve 124 uluslararası örgütün üyesi olduğunu anımsattı. Ayrıca, Kırgızistan'ın 100'den fazla ülkede diplomatik misyonunun bulunduğunu ve Bişkek'te 100 üzerinde yabancı elçilik ve uluslararası kuruluş akredite edildiğini kaydetti.

Dış Politika Vurguları

Caparov, dış politika ve ekonomi alanında karşılaştıkları önemli sorumluluklara dikkat çekerek, Kırgızistan’ın Birleşmiş Milletler içindeki siyasi diyalog ve işbirliğini güçlendirmeye, iklim değişikliğiyle mücadelede etkinliğini artırmaya, enerji güvenliğini sağlamaya ve yurtdışındaki vatandaşlarının haklarını korumaya öncelik verdiğini açıkladı.

Ödüller Taksim Edildi

Söz konusu etkinlikte, Dışişleri Bakanlığı'nın gelişimine sağladıkları katkılardan ötürü eski çalışanlara devlet ödülleri takdim edildi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 80. yıl dönümü, düzenlenen "Gala Programı" ile...

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 80. yıl dönümü, düzenlenen "Gala Programı" ile kutlandı.