Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan Lideri Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Gelecek Zirvesi'nde küresel sorunların çözümü için yeni bir mimari önerdi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 10:49
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 10:49

Kırgızistan Lideri Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde Önemli Mesajlar Verdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, BM Geleceğin Zirvesi'nde Konuştu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Geleceğin Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Caparov, bu zirvenin, yalnızca elitlerin değil, herkesin yararına olacak yeni bir küresel mimarinin temellerini atacak çok değerli bir platform olduğuna dikkat çekti.

Küresel Zorluklara Ortak Çözüm Arayışı

Caparov, uluslararası sistemin pek çok krizin pençesinde olduğunu hatırlatarak, "Gelecek Zirvesi, sadece seçkinler için değil herkes için işe yarayacak yeni bir küresel mimarinin temellerini atacak eşsiz bir platformdur" dedi.

Önceden belirlenmiş çok taraflı işbirliği yöntemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Caparov, mevcut sorunlara yalnızca çözümler bulmakla kalmayıp, gelecek nesillerin refahını hedefleyen sağlam önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Adalet ve İşbirliği Vurgusu

Zirvenin, küresel ilişkileri yeniden değerlendirmenin önemli bir aracı olduğunu belirten Caparov, şöyle devam etti: "Bugün dünya toplumu zorunlu göç, iklim tehditleri ve kaynakların adaletsiz dağılımı gibi birçok sorunla karşı karşıya. Elde ettiğimiz kazanımlar ise genellikle toplumun en savunmasız kesimlerine ulaşmıyor. Çok taraflı yönetimde hakkaniyete dayanan yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede harekete geçmeliyiz; beklemek için zamanımız yok."

Nesilleri Etkileyecek Kararlar

Bugün alınacak kararların birçok neslin geleceğini belirleyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Caparov, liderlere seslenerek, "Sizleri karşılıklı güvene, karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine ve adalete dayalı bir geleceğin mimarları olmaya davet ediyorum" dedi.

Ayrıca, gelişmekte olan ülkelerin desteklenmesinde önemli rol oynayan uluslararası mali kurumların fonlarının yenilenmesi konusunda aktif bir rol üstlenilmesi çağrısında bulundu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde tertiplenen “Geleceğin Zirvesinde" katılımcılara hitap etti.