Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırklareli'nde İsmail Heniyye Suikastına Protesto

Saadet Partisi, İsmail Heniyye suikastını Kırklareli'nde düzenledikleri etkinlikte protesto etti.

Yayın Tarihi: 03.08.2024 16:11
Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 16:11

Kırklareli'nde İsmail Heniyye Suikastına Protesto

Kırklareli'nde Heniyye Suikastı Protesto Edildi

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığı, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin uğradığı suikastı protesto etmek için bir araya geldi.

Türk ve Filistin Bayraklarıyla Bir Araya Geldiler

İl Başkanı Mustafa Abdülrezzak, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Metin Dursun ve partililer, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanarak etkili bir şekilde tepkilerini gösterdi. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen grup, suikastı lanetlemek amacıyla tekbir getirdi.

Açıklama ve Tepkiler

Grup adına bir konuşma yapan Dursun, İsrail'in 7 Ekim tarihinde Gazze'de başlattığı işgalin acımasız devam ettiğini vurguladı. Dursun, Gazze'de uygulanan soykırımı dünya gözü önünde gerçekleştiğini belirterek, "Bu durum zaferle sonuçlanmayacaktır" şeklinde konuştu.

Filistin Davası Herkesin Davasıdır

Dursun, İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını kınayarak, "Bugün 81 ilimizde meydanları dolduran kardeşlerimiz, şehit komutan İsmail Heniyye'nin bizler için vasiyeti olan isteğini yerine getirmektedir. Filistin davası hepimizin davasıdır" dedi. Ayrıca, Filistin'in özgürlüğü için mücadelenin süreceğini vurgulayarak, "Nehirden denize özgür Filistin bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir. Bir Filistin vardı, bir Filistin yine var olacak ve daima var kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığınca Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik...

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığınca Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikast protesto edildi. İl Başkan Yardımcısı Mehmet Metin Dursun (ortada), grup adına açıklamada bulundu.