Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Koç Holding'in Tat Gıda'yı Satın Alma Planı Hareketlilik Yarattı

Ekonomi çevrelerini hareketlendiren bir ‘satın alma’ haberi borsaya bildirildi. Ton balığı üreticisi Dardanel, Koç Holding’in köklü markası Tat Gıda’yı satın alma yolunda önemli bir aşama kaydetti. Dardanel, şirketin satın alınması için resmen teklifte bulunulduğunu duyurdu. Tat’ın temelini atan isim, Koç Holding’in de kurucusu olan merhum iş insanı Vehbi Koç. Şirketin temeli 1967 yılında atıldı. Konservede en güçlü marka konumunda bulunan Tat Gıda Borsa İstanbul’da da işlem görüyor. Şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin kayıtlı sermayesi ise 136 milyon TL. Tat Gıda’nın hâkim hissedarı olmaya hazırlanan Dardanel’in temeli ise 1984 yılında atıldı. Ton balığı ürünlerini konserve olarak tüketiciye sunan şirket, Niyazi Önen tarafından kuruldu. Dardanel, 2000’li yıllarda sancılı bir süreç yaşamıştı. Ancak son yıllarda güçlü bir büyüme ivmesi kazanan şirket Yunanistan’da, rakibi konumundaki bir şirketi satın almıştı. Dardanel, ton balığı üretiminde

Yayın Tarihi: 21.07.2023 03:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Koç Holding'in Tat Gıda'yı Satın Alma Planı Hareketlilik Yarattı

İş dünyasını hareketlendiren haber! Koç’un yarım asrı deviren şirketini alıyor

Ekonomi çevrelerini hareketlendiren bir ‘satın alma’ haberi borsaya bildirildi. Ton balığı üreticisi Dardanel, Koç Holding’in köklü markası Tat Gıda’yı satın alma yolunda önemli bir aşama kaydetti. Dardanel, şirketin satın alınması için resmen teklifte bulunulduğunu duyurdu.

Tat Gıda'nın Temeli Vehbi Koç Tarafından Atıldı

Tat’ın temelini atan isim, Koç Holding’in de kurucusu olan merhum iş insanı Vehbi Koç. Şirketin temeli 1967 yılında atıldı. Konservede en güçlü marka konumunda bulunan Tat Gıda Borsa İstanbul’da da işlem görüyor. Şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin kayıtlı sermayesi ise 136 milyon TL.

Dardanel Ton Balığı Üretiminde Sektörde Güçlü Konumunu Koruyor

Tat Gıda’nın hâkim hissedarı olmaya hazırlanan Dardanel’in temeli ise 1984 yılında atıldı. Ton balığı ürünlerini konserve olarak tüketiciye sunan şirket, Niyazi Önen tarafından kuruldu. Dardanel, 2000’li yıllarda sancılı bir süreç yaşamıştı. Ancak son yıllarda güçlü bir büyüme ivmesi kazanan şirket Yunanistan’da, rakibi konumundaki bir şirketi satın almıştı. Dardanel, ton balığı üretiminde sektördeki güçlü konumunu koruyor.

Koç Holding, Tat Gıda'nın Satışı İçin Şirket Yetkilendirmişti

Öte yandan, Koç Holding, Tat'ın satışı için geçen mayıs ayında bir şirketi yetkilendirmişti.