Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kombi Ayarınızı Korkmadan Açın! Doğalgaz Faturasını Ucuzlatacak 5 Pratik Yöntem

Bu kış kombinin ayarını daha rahat açmak isteyenler havaların soğumasıyla beraber gelen o korkuyu yaşamayacak. Doğalgaz faturasını neredeyse yarı yarıya düşürecek işte o taktikler… Ev ve iş yerlerinde kullanılan kombi ve petekler zamanında bakımı yapıldığında daha yüksek verimli çalışıyor. Doğalgaz masraflarını azaltabilmenin en etkili yolu olarak görülen rutin bakımlar ev içinde alınacak önlemlerle faturada gözle görülür indirim fırsatı sunuyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 21:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kombi Ayarınızı Korkmadan Açın! Doğalgaz Faturasını Ucuzlatacak 5 Pratik Yöntem

Kombi Ayarınızı Korkmadan Açın!

Bu kış kombinin ayarını daha rahat açmak isteyenler havaların soğumasıyla beraber gelen o korkuyu yaşamayacak. Doğalgaz faturasını neredeyse yarı yarıya düşürecek işte o taktikler…

Petek Temizliği Yaparak Enerjiden Tasarruf Edin

Ev ve iş yerlerinde kullanılan kombi ve petekler zamanında bakımı yapıldığında daha yüksek verimli çalışıyor. Doğalgaz masraflarını azaltabilmenin en etkili yolu olarak görülen rutin bakımlar ev içinde alınacak önlemlerle faturada gözle görülür indirim fırsatı sunuyor.

Peteklerin içlerinde biriken hava ve kir azalan verimle beraber istenen sıcaklığı veremiyor. Bu durum hem performansı olumsuz etkiliyor hem de fatura bedelinin yükselmesine sebep oluyor.

Kapalı mekanlarda hava kalitesini artırmak, düzenli petek temizliği yaptırmak yaşam alanında daha verimli ısı alışverişi elde edebilmeyi sağlıyor. Petek temizliği yapmadan önce tüm ısıtma sisteminin kapatılmış olduğundan emin olmak gerekiyor. Ardından peteğin altına bir havlu ya da bez yerleştirerek içinde bulunan toz ve kirlerin çıkabilmesini sağlayacak bir nemli beze ihtiyaç oluyor. Radyatör alanında bir fırça yardımı ile birikmiş tüm tozlar temizlenerek ısının daha akışkan şekilde yayılması sağlanabilir. Peteğin arka kısmına ulaşıldığında bu bölgelerin de temizlenmesi önerilir.

Mobilyalarınızı Peteklerden Uzak Tutanın

Evde yapılabilecek pratik temizleme önerisinin yanı sıra ev içindeki eşyaların nerede durduğu da ısı alışverişinde büyük önem taşıyor. Peteğin önünde veya arkasında herhangi bir kapatıcı unsur bulunmamalıdır. Özellikle mobilyaların arkasına petek getirmemek büyük önem taşıyor. Isı transferi için bu detaylara dikkat etmek faturada tasarrufu beraberinde getiriyor.

Sürekli Aç-Kapa Yapmak Zarara Uğratıyor

Doğalgaz faturasına düşürebilmek için binanın mantolama sistemi de incelenebilir. Yaklaşık %50'ye yakın tasarruf fırsatı sunacak bir başka önemli konu ise kombinin açma kapama dengesini doğru ayarlamaktan geçiyor. Akşamları kapatılan günün belirli kısımlarında sadece açık tutulan kombi daha fazla enerji yakımına sebep oluyor. Doğalgaz faturasından tasarruf etmek isteyen kişilerin düşük ısıda gün boyu kombiyi açık tutması öneriliyor.

Doğalgaz Faturasını Düşürecek Diğer Önlemler

Doğalgaz faturasının daha az gelmesi isteniyorsa şu hususlara da dikkat edilebilir:

  • Peteklerin önü açık tutulmalı
  • Yalıtım sağlanmalı
  • Doğru kapasite seçilmeli
  • Kombi devamlı çalıştırılmalı
  • Isı yalıtım levhalarından faydalanılmalı
  • Oda termostatları kullanılmalı
  • Evin yeteri kadar hava aldığından emin olmalı
  • Muslukları gereksiz yere sıcakta tutmamalı