Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konyaspor Basketbol Süper Ligi'nde kalacak mı?

Basketbol Süper Ligi’nde küme düşmenin kaldırılması adına heyecanlı bir bekleyiş var. Basketbol Federasyonu, kararını bir hafta içinde verecek. Küme düşmenin kaldırılmasına bazı takımlar karşı geliyor.

Yayın Tarihi: 30.05.2023 13:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Konyaspor Basketbol Süper Ligi'nde kalacak mı?

Konyaspor'da heyecanlı bekleyiş var

1. Lig’e düşen AYOS Konyaspor, Basketbol Süper Ligi’nde küme düşmenin kaldırılması adına heyecanlı bir bekleyiş halinde. Basketbol Federasyonu, kararını bir hafta içinde verecek.

Basketbol Süper Ligi’nde küme düşmenin kaldırılarak gelecek sezonun 18 takımla oynanması adına kritik bir haftaya girildi. Normal sezonu tamamlanan Süper Lig’de AYOS Konyaspor ve Gaziantep Basketbol, son iki sırada yer alarak 1. Lige düşmüştü.

Avrupa’nın en kaliteli iki liginden biri olarak gösterilen Basketbol Süper Ligi’nde de yıllardır takım sayısının 18’e çıkarılması tartışılıyordu. Küme düşmenin kaldırılmasına bazı takımlar karşı geliyor.

Süper Lig 18 takıma çıkarılırsa lig 4 hafta daha uzayacak. Bu durumda ligin daha erken başlaması gerekecek. Avrupa’da oynayan kulüplerin, 18 takım seçeneğine soğuk baktığı öğrenildi. Kulüplere göre bir başka sorun ise yeterli sayıda kaliteli yerli oyuncu bulunmaması nedeniyle 18 takımlı ligde fiyatların daha da yükselme olasılığı...

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, kulüplerin isteklerini ve endişelerini masaya yatırarak bir hafta içinde son kararını kamuoyuna açıklaması bekleniyor. AYOS Konyaspor ve Gaziantep Basketbol da çıkacak karara odaklandı. Ayrıca ligdeki diğer ekipler de yeni sezon planlamasına başlamak adına Basketbol Federasyonu’nun vereceği kararı bekliyor.