Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Kartı Operasyonu Başladı! Ünlü Gazeteci, Uçak Bileti Alamadığını Duyurdu

Kredi kartı harcamalarının artması ve ödenmeyen kredi kartı borçlarının şişmesi sonucunda hükümet önlem almaya karar verdi. İlk olarak kredi kartı limitlerinin düşürülmesi gündeme geldi. Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, kredi kartı limitinin düşürüldüğünü ve uçak bileti alamadığını duyurdu. Bu durum, kredi kartıyla hayatını idame ettirenleri zor günler beklediğini gösteriyor. Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, kredi kartı harcamaları ve kredilerle ilgili yeni sınırlayıcı kararlar alınacak. Kredi kartı limitlerinin düşürülmesiyle birlikte, kredi kartıyla yapılan harcamaların kontrol altına alınması hedefleniyor. Ayrıca, bankaların kredi kartı limit artışlarına sınırlama getirilmesi de bekleniyor. Nakit kullanıma yönelik yeni tedbirlerin alınması da muhtemel. Geçen ay BDDK, konut kredilerinde sınırlama getirmişti. Şimşek'in açıklamalarından sonra kredilere miktarsal bazda da sınırlama gelebileceği tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 11:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kredi Kartı Operasyonu Başladı! Ünlü Gazeteci, Uçak Bileti Alamadığını Duyurdu

Kredi Kartı Operasyonu Başladı!

Kredi kartı harcamalaranın gittikçe artması ve ödenmeyen kredi kartı borçlarının şişmesi, hükümeti önlem almaya itti. İlk olarak limitlerin düşürülmesi gündeme gelmişti. Ünlü gazeteci limitinin düşürüldüğünü, uçak bileti alamadığını duyurdu. 2024-2026 yıllarını kapsayan OVP’de ilk sinyalleri verilen kredi kartı harcamaları ile kredilere sınırlama, Hazine ve Maliye Bakanı tarafından da kamuoyuyla paylaşıldı.

BDDK geçen ay bir sınırlama getirmişti.

Şimşek’in açıklamalarından anlaşılan; hem kredi kartlarında hem de kredilerde yeni sınırlayıcı kararlar alınacak.İlk önlemlerden biri olarak kredi kartı limitlerinin düşürülmesi gündeme gelmişti. Gazeteci Fatih Altaylı, kredi kartı limitinin düşürüldüğünü açıkladı.

Altaylı: Kredi kartı limitim düşürüldü

Gazeteci Fatih Altaylı, kredi kartı limitinin düşürüldüğünü açıkladı.Gazeteci Fatih Altaylı, kendi Youtube kanalında yaptığı programda kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemelere değindi. Altaylı aynı zamanda kendisine gelen mesajla kredi kartı limitinin düşürüldüğünü öğrendiğini söyledi.Fatih Altaylı, "Bankalar, kredi kartları limitlerini düşürmeye başladı. Şu anda ben kredi kartı limitimle THY'den ABD'ye uçak bileti alamıyorum, limitim yetmiyor. Yakında herkesin limitleri düşürülebilir. Kredi kartlarıyla hayatını idame ettirenleri zor günler bekliyor" dedi.

NELER OLABİLİR?

Hürriyet'te yer alan habere göre Bakan Mehmet Şimşek katıldığı programda, kredi kartı üzerinden kredi hacminin yüzde 140 arttığını belirterek, bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle enflasyonun ve cari açığın kontrol altına alınamayacağını dile getirdi.Merkez Bankası verilerine göre 1 Eylül itibarıyla yıllık dönemde kredi kartı harcamalarındaki artış yüzde 139.85. Market ve alışveriş merkezlerindeki harcama artışı ise yüzde 101.75. Kredi kartının ödenmeyen bakiyesinin azaltılmasının amaçlandığı da tahmin ediliyor. Taksit sayıları sınırlandırılabilir. Ayrıca bankaların kredi kartıyla ilgili limit artışına sınır getirilmesi de bekleniyor.Ekonomi yönetiminin nakit kullanıma yönelik KMH ile ilgili yeni tedbir alınması beklenebilir. Nakit ihtiyacını karşılamada önemli bir araç olan KMH ve kredi kartlarına uygulanan faiz, politika faizine paralel olarak artıyor. Ancak temmuz ayında alınan bir önlemle KMH hesaplamasındaki formül değişmişti. KMH için tekrar bir puan artışı da gelebilir.Geçen ay BDDK konut kredilerinde ikinci ve sonrası konut için sınırlama getirmişti. Şimşek’in açıklamalarından sonra kredilere miktarsal bazda da sınırlama gelebileceği tahmin ediliyor.