Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Kartı Taksitlendirme Hakkında Yeni Karar

Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren BDDK'nın aldığı yeni kararla, kredi kartıyla taksitli harcamalara sınırlama getirildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit yapılamayacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 21:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kredi Kartı Taksitlendirme Hakkında Yeni Karar

Kredi Kartı Taksitlendirme Hakkında Yeni Karar

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren çok önemli bir karar alındı. BDDK tarafından bu karar alındığı belirtilerek kararın diğer ayrıntıları da açıklandı. BDDK tarafından konu hakkında yapılan açıklamada kredi kartıyla taksitli harcamalara kısıtlama getirildiği ifade edildi.

BUNDAN SONRA YAPILMAYACAK

Kredi kartında yapılan harcamanın taksitlendirilmesine ilişkin yeni bir karar alındığı belirtilerek BDDK tarafından yeni bir karar alındığı ifade edildi. Yapılan açıklamada hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit yapılamayacağı ifade edildi.

YAPILAN DUYURU

Tüm bunlarla beraber BDDK tarafından konu hakkında yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.