Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kremlin, Ukrayna ile Müzakerelere Açık Ancak Şartlar Belirsiz

Kremlin, Ukrayna ile müzakere sürecinin kapılarını açık bırakırken, belirsizlikler sürüyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:25

Kremlin, Ukrayna ile Müzakerelere Açık Ancak Şartlar Belirsiz

Kremlin'den Ukrayna İle Müzakere Açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile müzakere sürecine açık olduğunu açıkladı. Ancak bunun için Kiev'in netleştirmesi gereken çeşitli konular mevcut.

Belirsizlikler ve Hazırlık Süreci

Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba‘nın Rusya ile müzakerelere yönelik olumlu açıklamalarının ardından, gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu. "Bu konuda pek çok farklı açıklama yapıldı ve durumda netlik yok," dedi. Ayrıca, Rusya'nın, müzakere sürecine açık olduğunu ancak Ukrayna’nın ne kadar hazırlıklı olduğunun anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Zelenskiy'nin Meşruiyeti ve Yasal Engeller

Moskova’nın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile müzakerelere girip giremeyeceğinin karmaşık bir durum olduğuna dikkat çeken Peskov, hukuki açıdan Zelenskiy’nin görev süresinin sona ermesinin meseleye etki ettiğini ifade etti. Pratik açıdan ise, müzakerelerin hedeflere ulaşma yolunda bir kapı açabileceğini belirtti.

Kanuni Engeller ve Süreç

Peskov, "Ukrayna'nın Rusya ile iletişim kurma ve müzakere etme konusunda yasal engellerin olduğunu" hatırlatarak, bu konunun da açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Kuleba’nın Açıklamaları

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, resmi ziyarette bulunduğu Çin'de mevkidaşı Vang Yi ile yaptığı görüşmede, "Rus tarafıyla müzakereye istekli ve hazırız," diyerek müzakerelerin bağımsız, adil ve kalıcı barış sağlama amacını taşıması gerektiğini dile getirdi.