Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuyu-11 Operasyonu: 61 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı, 4 ildeki Kuyu-11 operasyonunda Tuncer Aslan liderliğindeki suç örgütüne yönelik 61 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 08:15
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 08:15

Kuyu-11 Operasyonu: 61 Şüpheli Yakalandı

Kuyu-11 Operasyonu: Suç Örgütüne Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen ve 4 farklı ilde düzenlenen Kuyu-11 operasyonuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bu operasyonun, elebaşılığını Tuncer Aslan’ın yaptığı suç örgütünün çökertilmesi amacıyla yapıldığı belirtildi.

Operasyonun Detayları

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonların suçların önlenmesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Operasyonda, tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit gibi suçlarla mücadele edildiği ifade edildi.

Şüphelilerin Yöntemleri

Yerlikaya, tefecilik suçu işleyen örgüt üyelerinin, vatandaşlardan yüksek faizle borç para verdiklerini ve borçlar karşılığında çeşitli teminatlar aldıklarını açıkladı. Bu teminatlar arasında çek, senet, taşınmaz ve araçların yer aldığı, ayrıca borç alan kişilerin ve ailelerinin tehdit edildiği belirtildi.

Gözaltılar ve Ele Geçirilen Malzemeler

Bu operasyon sonucunda toplamda 61 şüpheli yakalanmış, ayrıca 6'sı ruhsatsız olmak üzere 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ile çok sayıda senet ve çek ele geçirilmiştir.

Takdir ve Teşekkür

Bakan Yerlikaya, bu başarılı operasyonun arkasında duran İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve kahraman polis teşkilatına teşekkürlerini iletti. "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar," diyerek destek verdi.