Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuzey Kıbrıs'ta Sahte Reçete Soruşturması: Eski Sağlık Bakanı Gözaltına Alındı

Kuzey Kıbrıs'ta yürütülen 'sahte reçete soruşturması' kapsamında eski Sağlık Bakanı Ergin Abdullah İlktaç gözaltına alındı. İlktaç, KKTC Sosyal Sigortalar Dairesi'nden ödemesi alınan bazı reçetelerde tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle soruşturmaya dahil edildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer eczacı ve doktorlarla birlikte toplam 6 kişi, Gazimağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme, tahkikatın sürebilmesi için zanlıların 3'er gün tutuklu kalmasına ve sağlık sorunları olanların doktor kontrolünden geçirilmesine karar verdi.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 21:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kuzey Kıbrıs'ta Sahte Reçete Soruşturması: Eski Sağlık Bakanı Gözaltına Alındı

Kuzey Kıbrıs'ta Sahte Reçete Soruşturması: Eski Sağlık Bakanı Gözaltına Alındı

Kuzey Kıbrıs'ta yürütülen 'sahte reçete soruşturması' kapsamında eski Sağlık Bakanı Ergin Abdullah İlktaç gözaltına alındı. Halen Gazimağusa kentinde aktif eczacı olarak çalışan İlktaç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İlktaç, KKTC Sosyal Sigortalar Dairesi'nden ödemesi alınan bazı reçetelerde tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle soruşturmaya dahil edildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer eczacı ve doktorlarla birlikte toplam 6 kişi, Gazimağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme, tahkikatın sürebilmesi için zanlıların 3'er gün tutuklu kalmasına ve sağlık sorunları olanların doktor kontrolünden geçirilmesine karar verdi.

KKTC'de geçen ay başlatılan 'sahte reçete soruşturması' kapsamında polis, 40'ın üzerinde doktor, eczacı ve eczane çalışanını gözaltına alarak ifadesine başvurdu.