Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lavrov ve Fidan Arasında Ticaret ve Enerji Üzerine Görüşme

Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları, ticaret ve enerji işbirliğini görüştü.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 21:43
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 21:43

Lavrov ve Fidan Arasında Ticaret ve Enerji Üzerine Görüşme

Rusya ve Türkiye Dışişleri Bakanları Bir Araya Geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov ile Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında yapılan görüşmenin içeriğini duyurdu. Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin artırılması konuları ele alındı.

Görüşme Detayları

Laos'un başkenti Viyentiyan'daki ASEAN 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğini güçlendirecek önlemler üzerinde duruldu.

Uluslararası İlişkilerin Gelişimi

Açıklamada, çok taraflı platformlar dahilinde iki ülke arasındaki etkin işbirliğinin farklı yönlerinin tartışıldığı belirtildi. Ayrıca, planlanan üst düzey ikili görüşmelerin takvimi hakkında da bilgi alışverişi yapıldığı ifade edildi.

Bakan Fidan'ın Viyentiyan Ziyareti

Diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre, Hakan Fidan, ASEAN 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı'nın Altıncı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere Viyentiyan'daydı. Bu sırada Lavrov ile bir araya geldi.

Gündemdeki Konular

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra ekonomik meseleler ve enerji işbirliği gibi konuların da ele alındığı bildirildi. Bakanlar, Ukrayna’daki çatışmalar, Gazze’deki gelişmeler, Suriye’deki durum ve diğer bölgesel meseleler konusunda da değerlendirmeler yaptı.