Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan Başbakanı Mikati'den İsrail'e Karşı Diplomatic Temaslar

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in tehditlerine karşı uluslararası alanda yoğun diplomasi yürütüyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 23:25
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 23:25

Lübnan Başbakanı Mikati'den İsrail'e Karşı Diplomatic Temaslar

Lübnan Başbakanı Yürütüyor

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin İsrail'in oluşturduğu tehditlerden korunması amacıyla Arap ülkeleri ve uluslararası düzeyde çeşitli temaslar gerçekleştiriyor. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, Mikati'nin Lübnan'a yönelik tehditler ve olağanüstü durumların takip edilmesi bağlamında önemli görüşmeler yaptığı bildirildi.

Ateşkes ve 1701 Sayılı Karar Vurgusu

Mikati, bu temaslar sırasında, "Gereksiz şiddet döngüsünden kurtulmak, durumu daha karmaşık hale getirecek tırmanışlara sürüklenmemek için kapsamlı bir ateşkese ihtiyaç var" diyerek 1701 sayılı kararın uygulanmasının önemini vurguladı. Bu karar, 2006 Lübnan Savaşı’nı sona erdirmek amacıyla alınmıştı.

Şiddetin Kınanması

Hükümetin, sivillere yönelik her türlü şiddeti kınadığını yineleyen Mikati, sürdürülebilir bir ateşkesin daha fazla can kaybını ve mevcut durumun daha da kötüleşmesini önlemek için yegane çözüm olduğunu belirtti.

Mecdel Şems Saldırısı

Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesinde meydana gelen roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştır. İsrail ordusu, bu roketlerin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini duyurarak, Lübnan Hizbullahı

Netanyahu'dan Sert Tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmamış olacak. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" ifadesini kullandı.