Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan Dışişleri Bakanı'dan İsrail'in Saldırılarını Sınırlı Bulduğunu Açıklaması

Lübnan Dışişleri Bakanı, İsrail'in saldırısının sınırlı olacağına dair güvence aldıklarını belirtti. Mecdel Şems saldırısına ilişkin gerginlik sürüyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:34
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:34

Lübnan Dışişleri Bakanı'dan İsrail'in Saldırılarını Sınırlı Bulduğunu Açıklaması

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan Açıklama

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası bir saldırısının 'sınırlı' olacağına dair güvence aldıklarını duyurdu.

Artan Gerilim ve Saldırı İddiaları

Buhabib, Beyrut merkezli Al-Jadeed Televizyonu'na verdiği demeçte, İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan gerginliğe dikkat çekti. Olayla ilgili ilgili ülkelerden aldıkları güvenceye vurgu yaparak, Hizbullah’ın vereceği karşılıkların da benzer ölçekte olacağını belirtti.

Mecdel Şems Olayı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepelerindeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirdi. 35 kişi yaralandı.

İsrail Ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini ve bunun sorumlusunun Hizbullah olduğunu öne sürdü. Ancak Hizbullah, bu iddiaları yalanlayarak, olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirtti.

İsrail Başbakanı'nın Açıklamaları

Binyamin Netanyahu, olayla ilgili olarak "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak; Hizbullah bunun bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı.