Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maaşlara Yüzde 113 Zam Yapılacağı Açıklandı

Maaş zamları ile ilgili gelişmeler temmuz ayında pek çok kişi tarafından yakından takip edilirkeni, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor. Sorgun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte, yevmiyelere yüzde 113, sosyal haklara ise yüzde 120 zam yapıldı. Sorgun Belediyesi personellerinin maaş zamlarının belli olmasının yanı sıra, ülke genelindeki çeşitli illerde bulunan belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 10:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Maaşlara Yüzde 113 Zam Yapılacağı Açıklandı

Maaşlara Yüzde 113 Zam Yapılacağı Açıklandı

Maaş zamları ile ilgili gelişmeler temmuz ayında pek çok kişi tarafından yakından takip edilirkeni, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor. Temmuz ayında da sendikalar ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Asgari ücretin yüzde 34 oranında artması ve 11 bin 402 TL seviyesine yükselmesinin ardından, haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanması ile birlikte, emekli ve memur maaşları da belli oldu. Emekli maaşlarında refah payı da dahil olmak üzere yüzde 25 artış sağlanırken, memur maaşlarında ise yüzde 17.55’lik enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL artış sağlandı. Söz konusu maaş zamlarının ardından, temmuz ayında da toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 112 Zam

Sorgun Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte, yevmiyelere yüzde 113, sosyal haklara ise yüzde 120 zam yapıldı. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ve maaş zammının netlik kazanamsının ardından sosyal Sorgun Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ‘’Belediyemizde çalışan 162 sendikalı işçimizin toplu iş sözleşmelerini imzaladık. 163 işçimizin kapsayan sözleşmede yevmiyelerine %113 zam, sosyal haklarına %120 zam yaptık. Sendikasız çalışan 138 işçimizide sendikaya alarak tüm haklarından yararlanmasını sağladık. Emekçi kardeşlerimizin hakkını vermekten hiç bir zaman imtina etmedik, etmeyeceğiz. Sözleşme süresi boyunca emek veren ekibimize ve sendika yetkililerine teşekkür ediyor, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum mesai arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Biz memleketimize hizmet yolunda büyük bir aileyiz’’ ifadelerine yer verildi.

Temmuz 2023 Maaş Zammı Son Durum

Sorgun Belediyesi personellerinin maaş zamlarının belli olmasının yanı sıra, ülke genelindeki çeşitli illerde bulunan belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Belediye personellerinin maaş zamlarının belirlenebilmesi ise sendikalar ile belediye yönetimleri görüşmeler yaparken, gerçekleşen görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılması halinde toplu iş sözleşmesi imzalanıyor. İlerleyen süreçte, farklı belediyelerde de maaş zammına dair toplu iş sözleşmesi imzalanması halinde kamuoyuna bilgi verilebilir.