Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maaşlara Yüzde 33 Zam Müjdesi! Kasım Ayı Öncesinde Açıklandı

Kasım ayı öncesinde maaş zamlarına ve toplu iş sözleşmelerine dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında milyonlarca asgari ücretlinin maaş zammının belirlenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı gerçekleşecek. Ocak ayının ilk günlerinde de Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından ise memur ve emekli maaş zamları için 6 aylık enflasyon oranı netlik kazanacak.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 15:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Maaşlara Yüzde 33 Zam Müjdesi! Kasım Ayı Öncesinde Açıklandı

Maaşlara Yüzde 33 Zam Müjdesi! Kasım Ayı Öncesinde Açıklandı

Kasım ayı öncesinde maaş zamlarına ve toplu iş sözleşmelerine dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında milyonlarca asgari ücretlinin maaş zammının belirlenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı gerçekleşecek. Ocak ayının ilk günlerinde de Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından ise memur ve emekli maaş zamları için 6 aylık enflasyon oranı netlik kazanacak. Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaş zammının ilerleyen süreçte belirlenmesi beklenirken, farklı kurumlarda ve belediyelerde çalışan personeller de toplu iş sözleşmelerine ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Ekim ayının son günlerinde de toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamlarına ve sosyal haklardaki iyileştirmeler dair duyuru metinleri yayınlanıyor.

Ekim 2023 Maaş Zammı Müjdesi

Ekim ayının ilk günlerinden itibaren çeşitli belediyelerde, iş yerlerinde ve kurumlarda sendikalar ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleşiyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde yapılacak açıklamalar yakından takip edilirken, belediye personellerinin maaş zamları da kasım ayı öncesinde merakla bekleniyor. Bu kapsamda, Ortaköy Belediyesi ile Hak-İş Sendikası Çorum Şube Başkanlığı arasında ekim ayının son günlerine doğru ek protokol imzalandı. Gerçekleşen ek protokol il birlikte, belediye şirket personelinin maaşlarında yüzde 33 oranında artış sağlandı.

Asgari Ücret, Memur, Emekli Maaş Zammı

Belediye personellerinin maaş zamlarına dair açıklamalar ekim ayı boyunca art arda gelirken, asgari ücretliler, memurlar ve emekliler de araştırmalar yapıyorlar. 2024 yılına girmeden önce asgari ücret zammına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının gerçekleşmesi bekleniyor. Memur ve emekli maaşları için ise ocak ayının ilk günlerinde tablo netlik kazanacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayının enflasyon rakamlarını ocak ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından memur ve emekli maaş zamlarının belirlenmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamalarda memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın olan da artacağını belirtmişti. Bu durumda, en düşük memur maaşı 33.000 TL seviyesine yükselebilir. İlerleyen süreçte açıklanacak enflasyon verileri maaş zamlarının belirlenmesinde büyük rol oynayacağı için memurlar ve emekliler enflasyon verilerine dair TÜİK'in açıklamalarını yakından takip edecekler.