Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Macaristan'da Liyakate Dayalı Genişleme Konferansı

Budapeşte'de düzenlenen konferansta Türkiye ve Macaristan akademisyenleri, AB'nin genişlemesi üzerine önemli görüşler paylaştı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 15:35
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 15:35

Macaristan'da Liyakate Dayalı Genişleme Konferansı

Budapeşte'de Liyakate Dayalı Genişleme Konferansı Düzenlendi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen "Avrupa Birliği'nin Liyakate Dayalı Genişlemesi" temalı konferansta, Türk ve Macar akademisyenler, AB'nin genişleme stratejisini ele aldı.

Organizasyon ve Açılış Konuşmaları

Konferans, Macaristan'ın AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten Mathias Corvinus Collegium (MCC) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) işbirliği ile düzenlendi. Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Macaristan'ın Türkiye'nin AB üyeliği için gösterdiği desteği memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, bu sürecin Türkiye için stratejik bir öncelik olduğunu vurguladı.

Genişlemenin Önemi

Karanis Ekşioğlu, Macaristan'ın genişleme konusunu kendi öncelikleri arasına almasının önemine dikkat çekerek, liyakate dayalı ve güvenilir bir genişleme politikasının önemini dile getirdi.

Uzman Görüşleri

İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, aday ülkelerin ortak hedefler etrafında birleşimlerinin, AB'nin güvenliğine katkı sağladığını ve Türkiye'nin bu süreçteki kritik rolüne vurgu yaptı. Konferansta ayrıca aday ülkelerin ihtiyaçlarının nasıl karşılanabileceği ve liyakate dayalı bir katılımın uygulanabilirliği gibi konular uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Alanında Uzman İsimler

Konferansa katılan akademisyenler arasında Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın, Dr. Laszlo Dux, Prof. Dr. Tarık Oğuzlu, Doç. Dr. Çiğdem Nas, Rodrigo Ballester, Dr. Tamas Peter Baranyi, Prof. Dr. Sanem Baykal, Prof. Dr. Meltem Müftüler Baç gibi isimler yer aldı. Bu uzmanlar, düşüncelerini ve değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

Konferans, AB'nin genişleme sürecinin, siyasi ve ekonomik boyutlarını anlamak bakımından önemli bir platform sundu.

AB Dönem Başkanlığı’nı yürüten Macaristan'ın seçkin düşünce kuruluşu Mathias Corvinus Collegium...

AB Dönem Başkanlığı’nı yürüten Macaristan'ın seçkin düşünce kuruluşu Mathias Corvinus Collegium (MCC) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) işbirliğinde, başkent Budapeşte’de "Avrupa Birliği’nin Liyakate Dayalı Genişlemesi" konulu ortak bir konferans düzenlendi. Konferansın açılışında, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu bir konuşma yaptı.