Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Manchester United'ın Transfer Hatası: Sofyan Amrabat

Manchester United'ın yaz transfer döneminin son günlerinde Galatasaray'ın elinden kaptığı Sofyan Amrabat ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Ancak Amrabat için Manchester United macerası iyi başlamadı. İngiliz medyası, MANU'nun büyük bir pişmanlık yaşadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 16:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Manchester United'ın Transfer Hatası: Sofyan Amrabat

Manchester United'ın yaz transfer döneminin son günlerinde Galatasaray'ın elinden kaptığı Sofyan Amrabat ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.

27 yaşındaki futbolcu sezon başında Fiorentina'dan 1 yıllığına İngiliz ekibine transfer olmuştu. Faslı oyuncu, İngiliz takımına transferi sonrasında yaptığı açıklamada 'Manchester United oyuncusu olmak büyük bir onur. Bu an için sabırlı olmam gerekiyordu ama her zaman kalbimin sesini dinleyen biriyim ve artık hayallerimin kulübünü temsil ediyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur ise yoğun uğraş verdikleri ancak başarılı olamadıkları Amrabat transferi sonrası 'Transfer limitimiz Şampiyonlar Ligi'ni garantileyene kadar yoktu' 'Amrabat'la büyük ölçüde anlaşmıştık' 'Kendisiyle de kulübüyle de bir noktaya gelebilecek düzeydeydik' 'Harcama limitinin açılmasını bekliyordu' 'Ancak son anda Manchester United devreye girdi' şeklinde konuşmuştu.

Ancak Amrabat için Manchester United macerası iyi başlamadı. İngiliz medyası, MANU'nun büyük bir pişmanlık yaşadığını açıkladı. İşte ayrıntılar… Manchestereveningnews'te yer alan habere göre Sofyan Amrabat'ın, İngiliz devinde Casemiro'nun yerini doldurmasının beklendiği ancak 27 yaşındaki oyuncunun yaptığı tek şeyin aynı seviyedeki düşük performansı tekrarlamak olduğu belirtildi. Böylelikle United'ın sorunu çözmek yerine ikiye katlanmış bir problemle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Amrabat'ın hücum etme zorunluluğunun olduğu maçlarda zorlandığı aktarıldı. Faslı ismin yavaş bir futbol oynadığı ve topu hızla tehdit alanlarına taşımak için gereken yaratıcılığa sahip olmadığı kaydedildi. Amrabat'ın, teknik direktör Ten Hag tarafından transfer edilen oyunculardan biri olmasına karşın Hollandalı hocanın Amrabat'ı nasıl kullanacağını bilmediği vurgulandı. Bu durumun çok şaşırtıcı olduğu bildirildi. Öte yandan Amrabat'ın oynadığı maçlarda güven vermediği yazıldı. Yaz transfer döneminde Amrabat tercihinin bir hata olduğu belirtilirken, sezon başında Faslı yıldızın kulübe uygunluğu konusunda da şüphelerin olduğu açıklandı. Amrabat'ın fiziksel taleplere ve Premier Lig'in hızına yetişemeyeceğine dair bazı korkular olduğu ve bunların gerçeğe dönüştüğü duyuruldu. Sofyan Amrabat bu sezon İngiliz devinde 8 maça çıktı ve gol ya da asist katkısı sağlayamadı. Güncel piyasa değeri 30 milyon Euro olan Amrabat'ın, bonservisini elinde bulunduran Fiorentina ile olan kontratı 2025 yılında bitecek.