Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Meclis'e Getirilen Teklif Emeklileri Sevindirecek

Meclis'e getirilen teklif kabul edilirse emeklilere bir defaya mahsus 20 bin lira ödeme yapılacak. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, emeklilere yapılacak 5 bin lira ödemenin yetersiz olduğunu belirterek, bu miktarın en az 20 bin lira olması gerektiğini savundu. Çalışan ve çalışmayan emeklilerin ayrımının kaldırılması için teklifte bulundu.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 12:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Meclis'e Getirilen Teklif Emeklileri Sevindirecek

Meclis'e getirilen bu teklif kabul edilirse emekli bayram edecek! Bir kereye mahsus denildi...

Çalışana da çalışmayana da verilsin Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Meclis'e getirilen bu teklif kabul edilirse her emekli bir defaya mahsus 20 bin lira alacak. İşte ayrıntılar...

Emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye, Meclis’te tartışma yarattı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bu ödemenin yetersiz olduğunu ve emeklilerin çalışan ve çalışmayan olarak ayrılmaması gerektiğini savundu. Başarır, emeklilere bir defaya mahsus 20 bin lira ödenmesini teklif etti.

İktidarın çalışmayan emekliye vereceği 5 bin TL'lik ikramiye ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 5 bin liralık emekli ikramiyesi için "Gelin, bir kez ödenecek parayı 20 bin lira yapalım" teklifinde bulundu.

ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN HERKESE VERİLSİN

Ali Mahir Başarır, emeklilere yapılacak 5 bin lira ödemenin "müjde" olmadığını söylerken, emeklilerin çalışan ve çalışmayan olarak ikiye bölündüğünü ve verilen ikramiye miktarı için de "Bu, çağın çok gerisinde bir para" dedi.

Başarır, "Bunun farkında değiller mi? En az 20 bin lira olmalıydı. Gelin, bir kez ödenecek parayı 20 bin lira yapalım. Çalışan, çalışmayan ayrımını kaldıralım" önerisinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emeklinin beklediği haberi paylaştı. Erdoğan kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilere bir seferliğe mahsus 5'er bin lira ödeneceğini söyledi.

Erdoğan hem emekli olup hem çalışanların ise kapsama dışında olacağını belirtti.

BAKAN IŞIKHAN: İKRAMİYE KAPSAMI GENİŞLEMEYECEK

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilip verilmeyeceğinin, kapsamın genişleyip genişlemeyeceğinin sorulması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." diye konuştu.

5000 LİRALIK ÖDEME KİMLERE VERİLECEK?

5000 liralık ödeme çalışmayan emeklilere verilecek. Kasım ayının ilk yarısında ödemenin yapılması bekleniyor. Dul ve yetim maaşı alanlar da maaşları oranında ödemeden yararlanabilecek.