Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Melis Çatak Hakkında İddialar ve İBB'nin Açıklaması

Ekrem İmamoğlu'nun müstakbel gelini Melis Çatak hakkında çıkan iddialar ve AK Parti İBB Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz'ın açıklamalarıyla ilgili İBB'den yapılan açıklama.

Yayın Tarihi: 08.08.2023 20:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Melis Çatak Hakkında İddialar ve İBB'nin Açıklaması

Ekrem İmamoğlu'nun müstakbel gelini Melis Çatak'ın Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu ile arkadaş olduğu iddiası sosyal medyada tepkiyle karşılanırken, Çatak hakkında bir iddia da AK Parti İBB Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz'dan gelmişti.

Türkyılmaz, İBB'ye ait bir geminin Melis Çatak'a kiralandığı iddiasında bulunmuştu. İBB'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Türkyılmaz'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Organizatör ve eğlence sektörü danışmanlığı yapan Melis Çatak’ın İBB şehir hatlarına ait bir vapuru kiraladığı, ofis olarak kullandığı ve parti organizasyonları için ticari gelir elde ettiğine ilişkin ciddi bir iddia var.

Çatak’ın İmamoğlu‘nun müstakbel gelini olduğu, Garipoğlu ailesi ile olan ilişkilerle ilgili iddialar bizi şimdilik ilgilendirmiyor. Fakat vapurun kiralama şekli, ne kadara kiralandığı ve ne amaçla kiralandığına ilişkin hususlar bizi ve İstanbulluları yakından ilgilendiriyor. Konunun takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Şehir Hatları AŞ'den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

'AK Parti İBB Meclis üyesi ve grup sözcüsü Sn. Murat Türkyılmaz’ın 06.08.2023 tarihinde, saat 23.39’da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yer alan, organizatör Melis Çatak’a Şehir Hatları’na ait bir geminin kiralandığı ve gemiden ticari gelir elde edildiği yönündeki iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İddialara konu olan gemi, Anadolu Feneri Gemisi’dir. Söz konusu gemi şirketimiz mülkiyetinde olmayıp, Şirketimize ait ve/veya şirketimize tahsis edilen bir gemi de değildir. Anadolu Feneri Gemisi, daha önce Şehir Hatları filosunda bulunmuş olup 26.08.2010 tarihinde Rize Belediye Başkanlığı tarafından satın alınarak ismi Dursun Kaptan olarak değiştirilmiştir. 2017 yılında ise TURYAP emlak firması tarafından satın alınmış ve ismi yeniden Anadolu Feneri olarak değiştirilmiştir. Yukarıda belirtilen satış tarihi itibariyle, görsellerine yer verilen bu geminin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmadığını kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunar, şirketimize yönelen bu haksız ve mesnetsiz iddialara karşı her türlü hukuki hakkımızın saklı olduğunu bildiririz.'