Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin'de Doktor ve Hemşire Darbedildi: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de hamile eşinin muayenesi sırasında doktor ve hemşireyi darbettiği iddia edilen hasta yakını tutuklandı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 14:37

Mersin'de Doktor ve Hemşire Darbedildi: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin’de Sağlık Çalışanlarına Saldırı

Mersin ilinde, hamile eşinin muayenesi için Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) giden bir hasta yakını, burada doktor ve hemşireye saldırdığı gerekçesiyle tutuklandı.

Olayın Detayları

Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak ASM’de 20 Eylül’de meydana gelen olayda, hasta yakını Süleyman K., sağlık personelinin uyarılarına rağmen eşinin muayene edildiği gebe izleme odasına girdi. İddialara göre, odadan çıkmamakta direnen Süleyman K., tartıştığı hemşire Ayşegül Yasemin Bayram’ın boğazını sıktı ve araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz’ı da darbetti.

Gözaltı ve Tutuklama Süreci

Olay yerine hızlıca intikal eden polis ekipleri, “beyaz kod” verilmesi üzerine hasta yakınını gözaltına aldı. Darp raporu alan hemşire ve doktor, Süleyman K. ile ilgili şikayetçi oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Sağlık Çalışanlarından Protesto

Olayın ardından Yalınayak ASM önünde toplanan sağlık çalışanları, yaşanan durumu protesto etti. Grup adına açıklama yapan uzman doktor Çağlar Özen, güvenli çalışma ortamları talep ederken yaşanan üzüntüyü dile getirdi. Özen, "Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Bizler toplum sağlığı ve kendimiz için dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve...

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.