Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin Mut İlçesinde Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi

Mersin Mut ilçesinde alınan karar ile birlikte 5 TL’lik ekmek 7.5 TL’den satılmaya başlanmıştı. Bazı fırıncılar bu karara uymayarak ekmeği 5 TL’den satmaya devam etti. Vatandaşlar 210 gram ekmek için 2.5 TL fark olduğunu bildirirken 5 TL’den satışa devam eden fırınlar yoğun talep ile karşılaştı. Havva Yıldız adlı vatandaş ise bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı: 'Ekmek şu hayat şartlarında en büyük ihtiyaç. Ekmeğe zam yapmayan fırınların vatandaşın yanında olması gerçekten bizi sevindiriyor'. Fırıncı Lütfi Özdemir ise açıklamalarında 'Maliyetlere göğüs gerecek gücümüz var' dedi ve şöyle devam etti: 'Vatandaşlar ucuz ekmek alabilmek için uzun süre kuyrukta bekliyor. İmkan olsa da bu insanları kuyrukta bekletmesek. Gücümüz yettiği sürece ekmeğe zam yapmayacağız. Ekmek alımında sayı sınırı yok, istedikleri kadar ekmek alabilirler'.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 13:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Mersin Mut İlçesinde Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi

Mersin’in Mut ilçesinde alınan karar ile birlikte 5 TL’lik ekmek 7.5 TL’den satılmaya başlanmıştı.

Bazı fırıncılar bu karara uymayarak ekmeği 5 TL’den satmaya devam etti. 5 TL’den satışa devam fırınlarda ise uzun kuyrukların oluştuğu bildirildi. Vatandaşlar 210 gram ekmek için 2.5 TL fark olduğunu bildirirken 5 TL’den satışa devam eden fırınlar yoğun talep ile karşılaştı.

Havva Yıldız adlı vatandaş ise bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı: 'Ekmek şu hayat şartlarında en büyük ihtiyaç. Ekmeğe zam yapmayan fırınların vatandaşın yanında olması gerçekten bizi sevindiriyor'.

İSTEDİKLERİ KADAR ALABİLİRLER

Fırıncı Lütfi Özdemir ise açıklamalarında 'Maliyetlere göğüs gerecek gücümüz var' dedi ve şöyle devam etti: 'Vatandaşlar ucuz ekmek alabilmek için uzun süre kuyrukta bekliyor. İmkan olsa da bu insanları kuyrukta bekletmesek. Gücümüz yettiği sürece ekmeğe zam yapmayacağız. Ekmek alımında sayı sınırı yok, istedikleri kadar ekmek alabilirler'.