Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kıbrıs Mesajları ve Çözüm Vizyonu

Devlet Bahçeli, Kıbrıs ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, barış ve eşitlik vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 13:47

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kıbrıs Mesajları ve Çözüm Vizyonu

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Kıbrıs Üzerine Açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs konusunu gündeme getirdi. Bahçeli, Kıbrıs'ın Türk yurdu olduğunu bir kez daha vurgulayarak, "Tarihi karar ve mesajımızı tekrar haykırıyorum, Kıbrıs Türk'tür, Türk'ün yurdudur, her zaman da böyle kalacaktır" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Önemi

Bahçeli, Kıbrıs Barış Harekatına değinerek, Kıbrıs'ta yaşanan insan hakları ihlallerinin görmezden gelindiğini belirtti. Türkiye'nin soydaşlarına sahip çıktığını, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini ifade etti.

Kıbrıs'la İlgili Eleştiriler

Yunanistan Savunma Bakanı'nın Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı ile ilgili sözlerine tepki gösteren Bahçeli, "Kıbrıs Türklüğünü hedef alan her türlü söylem, Türk milletinin özgür iradesine karşı bir girişimdir" şeklinde konuştu.

İki Devletli Çözüm Vurgusu

Bahçeli, Kıbrıs'taki iki halkın eşit haklara sahip olduğunu belirterek, "Kıbrıs'ta egemen iki devlet bulunmaktadır" dedi. Kıbrıs Türk devleti için uluslararası tanınma talep eden Bahçeli, bu haklı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

Türkiye-KKTC İlişkileri

Bahçeli, Türkiye'nin KKTC ile olan sıkı ilişkilerinin her zaman devam edeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerini iletti. "Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir" diyen Bahçeli, 20 Temmuz tarihinin Kıbrıs için önemini vurguladı.

Adalet vurgusu

Bahçeli, toplantının sonunda MHP'ye yönelik yapılan haksızlıkları dile getirerek, "Bizim hedefimiz adalettir, kendileri muhatabımız dahi değildir" ifadelerini kullandı.