Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Aşure Günü'nde Kerbela Felaketini Anlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aşure Günü'nde Kerbela felaketini anlattı ve bu felaketten ders almanın önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 28.07.2023 20:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Aşure Günü'nde Kerbela Felaketini Anlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Aşure Günü'nde Kerbela Felaketini Anlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hicri 61 yılında yaşanan Kerbela katliamını anlattı. Bahçeli, Kerbela felaketinin Müslüman yüreklerin müşterek matemi olduğunu vurgulayarak, bu günün aynı zamanda Hüseyni ahlakını tanıma ve hayata geçirme fırsatı olduğunu belirtti. Bahçeli, Kerbela hadisesinden ders almanın birliği ve kardeşliği tahrip etmeye çalışanlara karşı direnmek olduğunu ifade etti.

Kerbela Felaketinin Önemi

Kerbela felaketi, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in şehit edildiği bir olaydır. Bu olay Müslümanların ortak hüznü ve sızısıdır. Kerbela'da mazlumlara kıyılmıştır ve Müslüman gönüller yanıp kavrulmuştur. Hz. Hüseyin'in şehadeti adaletin, ahlakın ve hakikatin sembolüdür.

Kerbela Felaketinden Ders Almak

Bahçeli, Kerbela felaketinden ders almanın birliği, dirliği ve kardeşliği tahrip etmeye çalışanlara karşı direnmek olduğunu belirtti. Bu felaketten çıkarılacak doğru mesajların benzer dramların yaşanmasını engelleyeceğini ve hain planları bozacağını ifade etti.