Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Microsoft, Bing AI Sohbet Robotuna Yeni Özellikler Ekledi

Microsoft, Bing AI sohbet robotu için yeni özellikler ekledi. Bu özellikler arasında resim ve video yanıtları, restoran rezervasyonları, sohbet geçmişi ve daha akıllı Microsoft Edge entegrasyonu yer alıyor.

Yayın Tarihi: 04.05.2023 23:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Microsoft, Bing AI Sohbet Robotuna Yeni Özellikler Ekledi

Microsoft Bing AI Sohbet Robotu

Microsoft, Bing AI sohbet robotu için yeni özellikler ekledi. Bu özellikler arasında resim ve video yanıtları, restoran rezervasyonları, sohbet geçmişi ve daha akıllı Microsoft Edge entegrasyonu yer alıyor. Bing AI artık siteler arasında ileri geri gezinmek zorunda kalmadan görevleri tamamlamak için kullanılabiliyor. Bing, sorgularınızda bir restoran öneriyorsa sizin için uygun bir rezervasyon zamanı bulabilir ve tüm bunları sohbet arayüzünde yapmanıza yardımcı olabilir. Bu aynı zamanda Edge üzerinden de çalışıyor. Bing Sohbet'te yaptığınız aramalarda artık daha fazla görsel veya video içeriği sunulacak. Microsoft ayrıca Bing Image Creator'ı 100'den fazla dile genişletiyor. Bu dillerin arasında Türkçe dili de bulunuyor. Microsoft ayrıca Bing Sohbet için en çok talep edilen bir özelliği de ekliyor: Geçmiş. Bu yeni özellik ile mevcut cihaz veya diğer cihazlardaki sohbet geçmişine ulaşılabilecek. Microsoft ayrıca Bing Sohbet'e dışa aktarma ve paylaşma özellikleri eklemeyi planlıyor, böylece bir sohbetin içeriğini Twitter'da paylaşabilir veya hatta bir Word belgesine taşıyabilirsiniz. Microsoft ayrıca önceki sohbet geçmişindeki bağlamı yeni konuşmalara taşıyarak bu sohbet oturumlarını kişiselleştirmeyi de deniyor.

Bing GPT-4 Tabanlı ChatGPT

Bing AI olarak isimlendirilen ChatGPT özelliği şimdiye kadar sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açıktı ve bekleme listesine kaydolarak kullanılabiliyordu. ABD'li teknoloji devi bugün itibarıyla bekleme listesi zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Bing AI için 'herkese açık önizleme' sürümünü kullanıma açan Microsoft yetkilileri GPT-4 tabanlı ChatGPT'nin Bing arama motoru ve Edge tarayıcı aracılığıyla kullanılabileceği bilgisini paylaştı. ChatGPT'nin en sevilen özelliklerinden bir tanesi sohbet geçmişini kaydedebiliyor olması. Bu sayede kullanıcılar sohbet robotuyla yaptıkları konuşmaya kaldıkları yerden devam edebiliyorlar.