Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Microsoft, Firefox'ta Bing'i varsayılan arama motoru yapmak istiyor

Microsoft, Firefox'ta Bing'i varsayılan arama motoru yapmak için çalışıyor. Mozilla'nın Google ile olan sözleşmesi bu yıl sona erecek. Microsoft, mümkün olduğunca çok kullanıcıyı Bing'e çekmek için Google'ın yerini almaya hevesli. Bing, iPhone'larda varsayılan arama motoru olabilir.

Yayın Tarihi: 11.05.2023 21:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Microsoft, Firefox'ta Bing'i varsayılan arama motoru yapmak istiyor

Microsoft, Bing'i Firefox'ta varsayılan arama motoru yapmak için çalışıyor

Microsoft, OpenAI iş birliğiyle yapay zeka çılgınlığına dalınca Bing arama motoruna olan ilgi arttı. Şirket artık insanların Bing'i kullanmaya başlaması için her fırsatı değerlendiriyor. Mozilla'nın Google ile olan sözleşmesi bu yıl sona erecek. Microsoft, mümkün olduğunca çok kullanıcıyı Bing'e çekmek için Google'ın yerini almaya hevesli. Ancak bu hamlenin başarılı sonuç vereceğine dair bir garanti yok.

Bing, iPhone'larda varsayılan arama motoru olabilir

Microsoft'un Bing'i daha geniş kitlelere ulaştırmak için değerlendirebileceği çok daha cazip bir fırsat da yaklaşıyor. Apple cihazlardaki ana tarayıcı olan Safari'nin Google ile sözleşmesi önümüzdeki yıl sona erecek. Microsoft devreye girerek Bing'i iPhone'larda varsayılan arama motoru haline getirmeyi deneyebilir.