Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Microsoft'un Activision-Blizzard Satın Alma İşlemi AB Tarafından Onaylanacak

Microsoft, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Activision-Blizzard'ı satın almak için 69 milyar dolar teklif verdi. İngiltere'deki Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), bulut oyunlarındaki rekabeti engelleyeceği endişesiyle anlaşmayı reddetti. Ancak Avrupa Birliği'nin oyun tarihinin en büyük satın alımını onaylayacağı söyleniyor.

Yayın Tarihi: 11.05.2023 22:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Microsoft'un Activision-Blizzard Satın Alma İşlemi AB Tarafından Onaylanacak

Microsoft, Activision-Blizzard'ı Satın Alma Kararını Sürdürüyor

Microsoft, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Activision-Blizzard'ı satın almak için 69 milyar dolar teklif verdi. Ancak satın alma işlemi ülkelerin rekabet kurullarının onay vermesi gerekiyordu. İngiltere'deki Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), bulut oyunlarındaki rekabeti engelleyeceği endişesiyle anlaşmayı reddetti. Ancak Avrupa Birliği'nin oyun tarihinin en büyük satın alımını onaylayacağı söyleniyor. AB'nin düzenleyici kolu olan Avrupa Komisyonu, Microsoft'un Activision satın alımını önümüzdeki hafta onaylayacak.

Activision-Blizzard Temyiz Başvurusu Yapacak

Activision-Blizzard, İngiliz düzenleyici kurum CMA tarafından reddedilen satın alma işlemi için temyiz başvurusu yapacaklarını açıkladı. Microsoft, Activision-Blizzard oyunlarının diğer platformlara gelmeye devam edeceğini taahhüt etmiş ve bulut tabanlı rakipleriyle lisans anlaşmaları yapmıştı. Satın almanın gerçekleşmesi halinde Activision'ın Call of Duty serisini Nintendo'nun konsollarına getirmek için bir anlaşması da var.