Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Migros ve Bingöl Üniversitesi'nden Bingöl Balı İçin İşbirliği

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl balının sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için işbirliği anlaşması imzaladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:17
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:17

Migros ve Bingöl Üniversitesi'nden Bingöl Balı İçin İşbirliği

Migros ile Bingöl Üniversitesi'nden Sürdürülebilir İşbirliği

Migros Grubu ve Bingöl Üniversitesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip tek balı Bingöl balının sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için işbirliği anlaşması imzaladı.

İşbirliği Detayları

Şirketten alınan bilgilere göre, bu ortak çalışma kapsamında Bingöl balının iyi üretim uygulamaları çerçevesinde değer kazanması hedefleniyor. ZZEF Grup ve GürAta Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan'ın koordinasyonuyla yürütülen projede, yerel üreticilerin katkısıyla Bingöl balının Türkiye genelinde tanıtımı planlanıyor.

Bingöl Balı ve Yerel Üreticiler

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yerel üreticilerin desteklenmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve Bingöl balının Anadolu'nun eşsiz lezzetlerinden biri olduğunu vurguladı. Baydur, bal üreticilerini iyi üretim uygulamaları ile desteklemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Rektör Çapak’tan Açıklamalar

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Yerel Değerler ve Üreticilerin Korunması" vizyonu çerçevesinde yapılan işbirliği ile bölgedeki arıcılığın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Yüksek Öğretim Kurulu'nun desteklediği projeyle, 2016 yılından beri arı ve arı ürünleri üzerine yürütülen çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Sonuç ve Gelecek Hedefleri

Çapak, Bingöl balının Avrupa Birliği Coğrafi işaretini almasının ardından, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir yöntemlerle tüm Türkiye'de yer alabilmesi için Migros ile yapılan anlaşmanın önemine değindi. Projenin en önemli yanlarından birinin yerli ve milli imkanların kullanılması olduğunu vurguladı.