Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayserispor'u ziyaret etti ve Yunanistan Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayserispor'u ziyaret ederek takımın kaptanı Yunan stoper Dimitrios Kolovetsios'a bir sürpriz yaptı ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos'u cep telefonundan arayarak Kayserispor'un başarısını konuştu. Bakan Akar, futbolcuların barış elçileri olduğunu belirterek, dostlukların önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.05.2023 18:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayserispor'u ziyaret etti ve Yunanistan Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayserispor'u ziyaret etti ve Yunanistan Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 20 Mayıs Cumartesi günü Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor’u ziyaret etti. Akar'ı Kulüp Başkanı Ali Çamlı, teknik direktör Çağdaş Atan ve futbolcular karşıladı. Oyunculara başarı dileklerini ileten Akar, takımın kaptanı Yunan stoper Dimitrios Kolovetsios'a ise bir sürpriz yaptı. Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos'u cep telefonundan arayan Akar, Yunan futbolcu ile Bakan Panagiotopoulos'u görüştürdü. Bakan Akar, görüşme sırasında Kayserispor'un ligdeki başarılarını ifade ederek, Avrupa'da da aynı başarıları sergileyeceğine yönelik inancını belirtmesi üzerine Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos da Kayserispor’a başarı dileklerini iletti.

Bakan Akar, “Sporcular bir anlamda barış elçileridir. Siyaset dışında birebir konuşarak görüşerek ilişkileri gayet güzel hale getiriyor, yumuşatıyorlar. Bu manada futbolcu arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi, ilişkilerimizi desteklemek bakımından fırsatlar veriyorlar” dedi.

Denizaltındaki Mesaj

Hulusi Akar, Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos’u Genelkurmay Başkanlığı’ndan tanır. Aralarında eski bir arkadaşlık vardır. Türkiye ile Yunanistan arasındaki bütün krizlere rağmen iki savunma bakanı arasında böyle bir dostluk olması çok değerli bir kazanımdır.

Seçmenin de Çiçek Verdiği An

Kayseri’deki günlerinde bir genç, Hulusi Akar’ın seçim otobüsünün önüne doğru koşarak ellerindeki çiçekleri Akar’a verdi. Bu görüntü, siyasetin vaat ve sözlerden öte sevgi ve kalp mesafesinde kurulan ilişkilerin önemini vurguluyor.