Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Teknoloji Hamlesi ile 'Mavi Vatan'a Güç Katılıyor

Türkiye, yerli teknolojilerle deniz gücünü artırırken, Bakan Kacır önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 12:19

Milli Teknoloji Hamlesi ile 'Mavi Vatan'a Güç Katılıyor

Milli Teknoloji Hamlesi ve Mavi Vatan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin önemli bir savunma stratejisi olan Milli Teknoloji Hamlesi'nin, "Mavi Vatan" kavramına nasıl değer kattığını açıkladı. Kacır, bu süreçte elde edilen yerli ve milli teknolojilerin, denizlerdeki hak ve menfaatlerin korunmasında kritik rol oynadığını belirtti.

Kritik Teknolojilerde Tam Bağımsızlık Hedefi

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin deniz gücünü artırmak için geliştirilen yerli sistemlerin gemilerde ve denizaltılarda yer aldığını ifade etti. "Kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefiyle büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." şeklindeki sözleri, Türkiye'nin ulusal savunma amaçlarına olan bağlılığını ön plana çıkardı. TÜBİTAK'ın Rolü

Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki lideri TÜBİTAK, geliştirdiği yerli sistemlerle vatan savunmasına katkı sağlamaktadır. Bakan Kacır, bu çabaların, ülkenin denizlerdeki haklarının korunmasına da büyük destek verdiğini vurguladı.

Teknolojik Gelişmelerin Getirdikleri

Kacır, paylaştığı videoda, yerli ve milli sistemlere dair detayları aktardı. Bu sistemlerin, Türkiye'nin güçlü bir deniz gücüne sahip olmasına katkıda bulunduğu ifade edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'yle "Mavi Vatan"a güç...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'yle "Mavi Vatan"a güç kattıklarını belirterek, gemilerde ve denizaltılarda kullanılan yerli ve milli teknolojilere ilişkin açıklamalarda bulundu.