Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Muğla'da Akbelen Ormanı'nda Gözaltına Alınanlar Arasında Avukatlar da Var

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda gözaltına alınan nöbet alanına girmek isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında avukatlar İsmail Hakkı Atal ve Leyla Bilgen de bulunuyor. Avukat Atal, Türkiye'de hukukun bittiğini ve kanunların uygulanmadığını ifade ederek, Türkiye Barolar Birliği'ne seslendi.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 20:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Muğla'da Akbelen Ormanı'nda Gözaltına Alınanlar Arasında Avukatlar da Var

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda bu sabah ablukaya alınan nöbet alanına girmek isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında bölge halkının avukatlarından İsmail Hakkı Atal ve Leyla Bilgen de bulunurken, avukat Atal gözaltındayken Barolar Birliği'ne seslendi.

Türkiye'de hukukun bittiğini vurgulayan Atal, "Türkiye'de artık hukuk bitti. Bunu net bir şekilde yaşıyoruz. Buraya gelen bütün siyasi parti liderlerine söyledim. Dün Barolar Birliği Kent ve Çevre Komisyonu'ndan arkadaşlara da söyledim. Muğla, Bursa ve Adana baro başkanlarına da söyledim: Türkiye'de hukuk bitti. Dolayısıyla kanunların uygulanmadığı, anayasal hükümlerin yerine getirilmediği bir ortamda bizim halkın tepkisini dindirmeye hakkımız yok. 'Hukuk varmış' tiyatrosuna ortak olma hakkımız yok" dedi.

Türkiye Barolar Birliği'ne seslenen Atal, "Bir şekilde Türkiye Barolar Birliği Başkanı çıksın, Türkiye'de hukukun bittiğini ifşa etsin. Yargının bittiğini, idare mahkemelerinde AKP'li hakimlerin emir komuta zinciri içerisinde karşımıza çıkarak karar verdiklerini ifşa etsin. Eğer böyle giderse gidip cübbemi de Adalet Bakanlığı önünde yakacağım. Burada ilk görev, muhalefet partisi liderlerine ve Türkiye Barolar Birliği başkanlarına düşüyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı oraya hiçbir şey yapmamak için oturdu. Lütfen bunu da sorgulayın. Bu kanunsuzlukları, 5'li çete için anayasal suç işlendiğini ifşa etmezse, ben de onun aleyhinde konuşacağım" ifadelerini kullandı.