İş insanı Murat Ülker'in ismi bir tıklama tuzağıyla anıldı
Son günlerde iş insanı Murat Ülker'in ismi sahte bir haberle anıldı ve bu haber tıklama tuzağı ile yayıldı. Söz konusu haberde, Murat Ülker'in gözaltına alındığı ve kariyerinin sona erdiği iddia ediliyordu.
Ancak detaylı bir inceleme sonucunda, haberin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. İddialı başlıkla paylaşılan görselde, Ülker'in montajlanmış bir fotoğrafı yer alıyordu. Fotoğrafın orijinali, 2018'de Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonuyla ilgili Anadolu Ajansı kaynaklı bir habere aitti ve Ülker'in kafası montajlanmıştı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Ülker, bu tür tıklama tuzağına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, takipçilerinin böyle sahte içeriklere inanmayacağına dair güvenini ifade etti. Ayrıca, doğrulama sitelerinin ve güvenilir haber kaynaklarının kullanımının önemini vurguladı.
Dolandırıcılar tarafından oluşturulan sahte site
Görselin yayıldığı internet sitesine dikkatlice bakıldığında ise birçok şüphe çeken detayla karşılaşıldı. Örneğin, sitenin "AKŞAM" yazısı taşıyan kısmının aslında Akşam gazetesine ait olmadığı ve sitenin dolandırıcılar tarafından oluşturulduğu anlaşıldı.
Murat Ülker'in uyarısı
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ülker, "Dijitalde hepimizin iletişimde olabilmesi, paylaşımların yayılım gücü iyi güzel de bir de madalyonun öteki yüzü var… Dolandırıcılar şimdilerde oldukça kötü fotoşoplarla, aslı astarı olmayan sahte paylaşımlarla, hayatımda hiç yapmadığım güya yapılmış röportajlarla keriz silkelemeye çalışıyorlar. Takipçilerim keriz değildir, bunlara inanmaz diye düşünüyorum ama yeri gelmişken de bir uyarayım dedim" şeklinde konuştu.