Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mutfak Lavabosunun Altına Sakın Bunları Koymayın

Mutfak lavabosunun altına gelişigüzel koyulan pek çok ürünün zehir saçtığı belirlendi. Uzmanlar neredeyse herkesin yanlış yaptığı o gerçek açıklandı. Küçük ev aletlerini kesinlikle mutfak lavabosunun altına koymayın. Nem ve elektrik bir arada olmamalıdır. Ev tipi çamaşır suyu veya diğer tehlikeli kimyasallar ya da yanıcı herhangi bir şey olsun, bunlar yanlış koşullarda kendiliğinden yanabilen maddelerdir.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 18:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Mutfak Lavabosunun Altına Sakın Bunları Koymayın

Mutfak lavabosunun altındaki dolaba elinize geçen her şeyi koymamanız gerekiyor.

Uzmanlar neredeyse herkesin yaptığı yanlışları açıkladı. Evdeki bazı eşyaları saklamak için mutfak lavabosunun altındaki dolap tehlike saçıyor. Sakın bu eşyaları mutfak lavabosunun altındaki dolapta saklamayın. İşte detaylar…

Mutfak lavabosunun altına sakın bunları koymayın

Küçük ev aletlerini kesinlikle mutfak lavabosunun altına koymayın. Nem ve elektrik bir arada olmamalıdır. Nem, oksitlenmeye neden olabilir ve hassas elektrik bağlantılarına zarar verebilir. Ayrıca taktığınız cihazın görünür veya görünmeyen herhangi bir yerinde nem varsa da tehlike oluşturabilir. Bu nedenle kahve makinesi gibi küçük ev aletlerini mutfak lavabosunun altında sakın saklamayın.

Kendiliğinden yanabilen madde

Ev tipi çamaşır suyu veya diğer tehlikeli kimyasallar ya da yanıcı herhangi bir şey olsun, bunlar yanlış koşullarda kendiliğinden yanabilen maddelerdir. Bu nedenle bunları serin ve kuru koşullarda muhafaza etmelisiniz. Ayrıca kağıt havlu, kağıt alışveriş poşeti veya sünger gibi ürünleri de koymamalısınız. Çünkü bunlar suyu emer.