Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanya'da Yahudi ve Arap Öğrenciler Arasında Arbede Çıktı

İsrail'in Netanya şehrindeki bir grup Yahudi ile Arap öğrenciler arasında arbede çıktı. Öğrenci yurdu önünde 'Araplara ölüm' sloganı atıldı. Netanya Belediye Başkanı Miriam Feirberg, okul yöneticilerinden yatakhaneleri boşaltmalarını ve sorumluları bulmalarını istedi.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 23:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Netanya'da Yahudi ve Arap Öğrenciler Arasında Arbede Çıktı

İsrail'in Netanya şehrindeki bir grup Yahudi ile Arap öğrenciler arasında arbede çıktı.

Öğrenci yurdu önünde 'Araplara ölüm' sloganı atıldı. Times of Israel'in haberine göre; şehirdeki Yahudiler, Arap öğrencilerin bir Şabad Sinagogu'ndaki dua ayinini bozduklarını, ibadet edenlere yumurta fırlattıklarını ve yüksek sesle müzik çaldıklarını iddia ederek öğrenci yurtlarının önüne gitti.

Netanya Akademik Koleji'nin yurtlarının önünde toplanan yüzlerce Yahudi, 'Araplara ölüm' sloganı attı. Sosyal medyada yurt önünde toplanan kalabalığın aşırı sağcı bir grup olduğu ileri sürüldü.

Olayla ilgili sosyal medyada paylaşılan videolarda yurt önünde toplanan kalabalığın binaya girmeye çalıştıkları görülüyor.

Netanya Belediye Başkanı: Yatakhaneleri boşaltın

Netanya Belediye Başkanı Miriam Feirberg bir açıklama yaparak okul yöneticilerinden yatakhaneleri boşaltmalarını ve Yahudi ibadetçileri taciz ettiği iddia edilen sorumluları bulmalarını istedi.