Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu, Beyrut Saldırısının Ardından ABD Ziyaretini Kısa Tutuyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyrut saldırısından sonra New York'tan geri dönme kararı aldı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 21:56
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 21:56

Netanyahu, Beyrut Saldırısının Ardından ABD Ziyaretini Kısa Tutuyor

Netanyahu, Beyrut'taki Hava Saldırısının Ardından Ülkesine Dönüyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek amacıyla bulunduğu New York'tan, Beyrut’ta gerçekleştirilen hava saldırısının ardından ülkesine dönmeye karar verdi.

Erken Dönüşün Sebebi Beyrut Saldırısı

Netanyahu'nun, cumartesi günü planlanan dönüşü bu geceye alındı. Başbakanlık ofisi, Netanyahu'nun Beyrut’a yönelik hava saldırısını onaylarken, bir telefon başında çekilen fotoğrafını da paylaştı.

Güvenlik İstişaresi Toplantıları

İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu ülkeye vardığında, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binasına giderek güvenlik istişareleri gerçekleştirecek.

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanı ile Toplantı

Savunma Bakanlığı, Bakan Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de Beyrut’a yapılan saldırıyı değerlendirdiği bildirildi. Halevi, İsrail'in savunma ve saldırı konusunda hazırlıklarını sürdüğünü vurguladı.

Hazırlıklar ve Tehditler

İsrail devlet televizyonu KAN, "savunma teşkilatı"nın, Hizbullah veya bölgedeki diğer gruplardan gelebilecek güçlü saldırılara karşı hazırlık yaptığını bildirdi. İddialara göre, İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hizbullah karargahına hava saldırısı düzenledi. Bazı medya organları, saldırının Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı da hedef aldığını öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. Başbakanlık basın ofisi, Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.