Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'dan Önemli Açıklama: Esirlerin Salıverilmesi İçin Anlaşma Olgunlaşıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki esirlerin serbest kalması için anlaşmanın ilerlediğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:51

Netanyahu'dan Önemli Açıklama: Esirlerin Salıverilmesi İçin Anlaşma Olgunlaşıyor

Netanyahu, Esirlerin Salıverilmesi İçin Umut Veriyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyaretinde gerçekleştirdiği esir aileleriyle buluşmada, 7 Ekim’deki saldırılardan bu yana Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin salıverilmesi için bir anlaşmanın olgunlaşmakta olduğunu duyurdu.

İlk Kez Bir Araya Geldiler

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin, ABD'de bulunan aile temsilcileriyle ilk kez bir araya geldiği belirtildi. Netanyahu, Hamas’a baskı yapıldığında esirlerin iade koşullarının gelişeceğini savundu ve 7 Ekim'den bu yana süren saldırıların, esirlerin evlerine dönmesinin hedeflerinden biri olduğunu ifade etti.

Görüşmelerin Sürekliliği Vurgulandı

Netanyahu, görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hamas’a karşı yürütülen saldırılardan vazgeçmeyeceklerini belirterek, bunun İsrail'in İran karşısında tehlikeye düşeceğini ileri sürdü. Devam eden dolaylı müzakerelere dair, "Anlaşmayla ilgili olarak şüphesiz koşullar olgunlaşıyor. Bu iyi bir işaret," dedi.

İlerleme Olabileceğine İnanıyor

Netanyahu, müzakerelerde kararlı olunduğu takdirde bir anlaşmaya varabileceklerine inandığını belirtti. "Bunun bir süreç olduğunu peşinen söylüyorum. Maalesef her şey bir anda gerçekleşmeyecek, aşamalar olacak. Ancak anlaşmada ilerleyebileceğimize ve kalan rehinelerin serbest kalmasını sağlayacak güç vereceğine inanıyorum," ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gazze’deki 116 İsrailli esirin bulunduğu tahmin ediliyor, bunlar arasında 44’ünün hayatını kaybetmiş olabileceği bildiriliyor.