Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması Eleştirildi

Netanyahu'nun Kongre'deki konuşması, ABD basınında tepki ve eleştirilerle karşılandı, protestolar düzenlendi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:33

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması Eleştirildi

ABD Basınından Netanyahu'ya Sert Eleştiriler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma, hem protestolara hem de eleştirilere neden oldu. Netanyahu, Kongre'deki konuşmasında, Gazze'deki eylemlerinin gerçeklerini çarpıttığı yönündeki iddialarla karşılaştı.

İddialar ve Tepkiler

Netanyahu, 1 saat süren konuşmasında, "Refah'ta hiç sivil ölmediğini" savunarak Gazze'de yaşanan olayları minimize etmeye çalıştı. Ancak bu açıklaması daha fazla tepki topladı. Washington'da, hem Kongre binası önünde hem de kaldığı otelin çevresinde Filistin yanlısı gruplar protestolar düzenledi.

Büyük Medya Kuruluşlarından Eleştiriler

Amerikan Associated Press (AP) ve Washington Post (WP) gibi medya kuruluşları, Netanyahu'nun konuşmasında kullandığı verilerin doğruluğunu sorgulamaya başladı. AP, Netanyahu'nun, A.B.D. tarafından saygı gösterilen bir lider imajı çizmeye çalıştığını ancak bu amacın zorlaştığını belirtti.

Dinleyicilerden Tepkiler

Önemli isimlerden Senatör Bernie Sanders, Netanyahu'yu "savaş suçlusu" olarak nitelendirirken, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise konuşmasını "en kötü konuşma" olarak tanımladı. Filistin asıllı Temsilci Rashida Tlaib ise Netanyahu'nun Kongre'de alkışlanmasına sert tepki gösterdi.

Protestolar ve Toplumsal Tepki

Öte yandan, Netanyahu'yu protesto eden binlerce kişi, Washington sokaklarında ve otel çevresinde gösteriler düzenledi. Bu durum, Netanyahu'nun Kongre'deki sunumuna olan toplumsal tepkinin büyüdüğünü gösteriyor.